TOP

Mode blijkt populairst onder webwinkeliers

Bijna eenderde van de nieuw ingeschreven webwinkeliers in 2014 verkoopt modeartikelen.

De Kamer van Koophandel (KvK) kreeg vorig jaar 9790 inschrijvingen in de categorie met verkopers op afstand. Mode blijkt in die categorie erg populair: bijna 3000 webwinkeliers startten met de verkoop van kleding of schoenen. Dat blijkt uit cijfers van KvK die zijn verstrekt aan Twinkle door Creditsafe.

Minder starters

In 2013 lag het aantal starters van online winkels iets hoger. Toen lag het aantal boven de tienduizend (10.088). Dit is een kleine 4 procent meer dan in 2014. Het aantal is iets afgenomen, maar volgens Twinkle is dit aantal niet substantieel.

Mode is populairst

De populairste categorie voor het starten van een webshop is mode met 2980 inschrijvingen. Daarna volgt ‘overige non-food’ met 2533 inschrijvingen. Huis- en tuinartikelen staan op de derde plaats met 1037 starters.

Helft webshops sluit deuren binnen 2 jaar

Veel van de webshops die worden opgericht zijn zo weer uit de lucht, stelt Het Financieele Dagblad. Van de 10.088 webwinkeliers die werden opgericht in 2013, zijn er nu nog 6692 actief. Dat betekent dat bijna de helft van de webwinkels binnen twee jaar de online deuren weer sluit. Dit komt volgens het dagblad doordat de meesten niet genoeg winst behalen en de stekker uit hun webshop trekken.