TOP

Winkelketen Portland failliet

Winkelketen Portland, dat onderdeel uitmaakt van Pom Pom BV, is vorige week failliet verklaard.

Naast de Portland vestigingen in Barneveld, Gouda, Kampen, Katwijk, Sliedrecht, Staphorst, Rijssen, Ridderkerk en Werkendam, maken het gelijknamige meisjesmodemerk Portland, Pom Pom en Silke ook onderdeel uit van het bedrijf van eigenaren Sytske en Jurgen Tibboel.

Planning

Meisjesmodemerk Pom Pom ging in 1992 van start. Datzelfde jaar opent de eerste van twintig winkels, die vanwege persoonlijke omstandigheden na een aantal jaren weer sluiten. Het tweede meisjesmodelabel Silke ziet in 2011 het levenslicht. 2013 openen de webshop en – na een korte pauze – nieuwe eigen winkels. Dit jaar lanceert het echtpaar tienerlabel Portland, een merk voor tienermeiden. Najaar 2014 gaan de deuren van de negende Portland winkel open, er staan er destijds nog zes op de planning.

Uitverkoop

Volgens de woordvoerder van curator Peter Ingwersen ligt de oorzaak van het faillissement waarschijnlijk bij de “algehele malaise” in de retail. 32 werknemers verliezen hun baan, het bedrijf werkte daarnaast met 5 consulentes. Vijf van de negen winkels gaan per direct dicht. De winkels in Sliedrecht, Werkendam, Kampen en Ridderkerk houden uitverkoop tot Pasen. Momenteel is de webshop niet in gebruik, het hoofdkantoor in Beverwijk is niet bereikbaar voor commentaar.