TOP

Modeketen Tuunte failliet

Modeketen Tuunte is failliet verklaard. Het modebedrijf in onder meer kinder- en babykleding heeft het faillissement zelf aangevraagd. Dat meldt Retailnews. Volgens directeur Louis van Andel heeft Tuunte zich niet snel genoeg kunnen aanpassen aan het veranderende retaillandschap.

De Achterhoekse modeketen Tuunte is op dinsdag 8 augustus 2017 failliet verklaard door de rechtbank in Zutphen. Er is inmiddels een curator aangesteld, vertelt de directeur Van Andel aan Retailnews. Het besluit om de stekker eruit te trekken komt van de investeerders, ondanks de ‘harde consequenties voor de eigen organisatie’. De NOS meldt dat de wintercollectie de keten heeft genekt; die zou nu de winkel in moeten en daarvoor is geen geld. Volgens Van Andel zijn er wel partijen geïnteresseerd in de keten.

Provinciesteden

De winkels van Tuunte zijn vooral gevestigd in kleinere provinciesteden. In die plaatsen komen steeds minder mensen winkelen. Volgens de directeur heeft Tuunte zich niet snel genoeg kunnen aanpassen aan het veranderende retaillandschap; daar zou volgens Van Andel ‘zeker vijf tot tien jaar voor nodig zijn, en dan nog ben je niet zeker van resultaat’. Tuunte verkoopt vrouwen-, kinder- en babykleding. De keten telt ruim veertig winkels en er werken 250 mensen.