TOP

Modekleuren winter 2017-2018: stylingtips van onze trendwatchers

Wat worden volgend winterseizoen de basiskleuren, en wat de accentkleuren? Bij de nieuwe kleurkaarten met modekleuren voor winter 2017-2018 die abonnees van Bengels hebben ontvangen bij editie 1 van 2017, horen behalve de praktische ‘handleiding’ in het blad ook deze stylingtips van onze trendwatchers.

Vrouwenmode, stylingtips van Christine Boland

VROUW TRENDY

Het kleurbeeld reflecteert een paradox. Het lijkt op het eerste gezicht klassiek, maar is juist heel modern. Daarnaast oogt het kleurrijk op de kaart, maar in de praktijk is het juist niet zo bont. Klassieke combinaties in lichte of donkere basics worden ‘disrupted’ met felle accenten en metallic materialen. Zowel op een romantische manier, als figuratief als in grafische colourblocking. Paars en grijsblauw winnen terrein. Mosgeel (antique moss) en aquagroen (spearmint) zijn mooie accenten, die ook in accessoires kunnen worden toegepast.

VROUW KLASSIEK

Het kleurbeeld voor winter 2017-2018 reflecteert goed wat er aan de hand is. Zoals in fashion uiteenlopende invloeden vredig naast elkaar bestaan en worden vermengd, zo zien we ook ‘blurring’ in het kleurbeeld waardoor interessante mengtonen ontstaan. Het beeld is gedempt, maar niet kleurloos. Tonen zijn warm en er zijn frissere kleuraccenten. Donkere groenen worden bijvoorbeeld opgelicht met aqua (feltspar) en warm cognac (monk’s robe) als moderne twist in klassieke combinaties. Roden en bruinen worden onderling gecombineerd en blauw is een dankbare basic om mee te combineren.

Mannenmode, stylingtips van Mehtap Gungormez

MAN TRENDY

De seventies zijn een belangrijke trend, daarom mag bruin – in allerlei soorten gradaties – niet ontbreken op de kleurkaart. Chocoladebruin doet het met nachtblauw en wijnrood heel goed en geeft een chic effect. Daarnaast zien we dat veel donkere tinten met net een andere ondertoon in een ton-sûr-ton-look met elkaar worden gecombineerd.

MAN KLASSIEK

Het zijn veel typische herfstkleuren als wijnrood, terracotta en roestbruin dit winterseizoen. Wel worden de kleuren op een ongewone manier met elkaar gecombineerd; vooral blauwtinten met bruin zien we veel. En er is veel aandacht voor paars, zowel in opvallend violet als in een toegankelijke donkerdere variant.

Bodyfashion, stylingtips van Stijlinstituut Amsterdam

De vraag naar inspirerende en prikkelende ondermode groeit. Veel detail, decoratie, accessoires en vooral veel kant. Die groeiende vraag is universeel – los van leeftijd en budget gaat het hier om mentaliteit. Jezelf iets gunnen, iets moois en exclusiefs, iets waardoor je er vrouwelijk en feestelijk uitziet en dat op elk gewenst moment. Cosmetische pastels en warme, kruidige accentkleuren krijgen glans en worden gecombineerd met intens donkere basiskleuren voor een dramatisch effect.

Kindermode, stylingtips van Tineke Igel

Waar zwart op zijn retour is, zien we grijs prominenter dan ooit voor zowel bottoms als tops, in melange en uni. Vooral de lichte toon wordt verassend gecombineerd met geel, goud en/of pasteltinten. Maar eigenlijk alle kleuren van de kleurkaart komen hiervoor in aanmerking hiervoor. Donkerbruin heeft een zweem van aubergine en winterwit heeft meer body dan voorheen.

 

NIEUW SEGMENTEN

 

Street X Active, stylingtips van Jan Agelink

Het Street & Active-segment is uitgegroeid tot een lifestylebeweging en deze transformatie zien we ook terug op de kleurkaart. Zwart en wit blijven de vertrouwde favorieten van de groep, maar worden snel gevolgd door zachte gepoederde pastellen. Veelal vertaald in sportmaterialen zoals mesh, ripstop en sweatbreisels, brengen geven zij het sportsegment een nieuw elan. Frisse felle accenten blijven belangrijk voor logo’s, sneakers en accessoires.

Schoenen, stylingtips van Jan Agelink

Ambertonen overheersen in de schoenenkleurkaart, van donkere diepe gouden tinten tot de meer lichte zonnige schakeringen. Deze kleurgroep wordt veel toegepast op grovere leervarianten en ook op soepele zachte suèdes, en als variatie dit seizoen ook op fluweel. Wijnrood, cerise en lavendel zijn modisch op schoeisels in stevigere (interieur)textielvariaties. Voor de meer rebelse modestijlen zijn dieprood, citrusgeel, wit én koningsblauw kleuren die zorgen voor een opvallend statement.


Bestel nu de kleurkaarten

Heb je geen abonnement op Bengels, maar wil je toch de kleurkaarten met de modekleuren voor winter 2017-2018 hebben? Bestel ze direct via deze link.