TOP

Modekleuren zomer 2014: stylingtips van Textilia’s trendwatchers

Wat worden de basiskleuren, en wat de accentkleuren? Bij de nieuwe kleurkaarten met modekleuren voor zomer 2014, die abonnees van Textilia hebben ontvangen bij editie 8, 2013, horen behalve de praktische ‘handleiding’ in het blad, ook deze stylingtips van Textilia’s trendwatchers.

Vrouwenmode, stylingtips van Christine Boland
JONG
Het kleurbeeld is geïnspireerd op overbelichte foto’s: veel wittige pastels met af en toe een vervreemdend fel accent, liefs in onverwachte harmonieën. Zwart en wit zijn belangrijk, als basiskleur of samen in contrast. Bruin is in opkomst naast zwart. Daarnaast vollere combinaties van meer verzadigde kleuren of etnisch aandoende driekleuren zoals donkerbruin, wit en gebrand oranje.
KLASSIEK Wit is nog steeds essentieel en oefent invloed uit op de andere kleuren. Het is mooi om een heel felle kleur af te zwakken door er transparant wit overheen te dragen. Ook in dessins zien we ‘gradient effects’ (kleurverloop) van fel naar helder en fris pastel. Limonade-achtige kleuren. Zwart-wit en bruin-wit zijn ook belangrijk. Groenen staan onder invloed van jade en smaragd. Goud is een spannend accent.

Mannenmode, stylingtips van Jeroen Winnubst
JONG Wit speelt de grootste rol met overbelichte pastels. Gewassen natuurtonen worden gecombineerd met felle accenten, net als in de tropen. Durfals dragen één of twee harde pop-artkleuren bij elkaar. Outfits zijn opgebouwd uit lagen van mat en glans. Delen van grove structuurmaterialen met transparante stoffen en breisels wisselen af in één kledingstuk.
KLASSIEK Veel mogelijkheden voor draagbare kleding met een opvallend kleurgebruik. Blousons en colberts zijn de leidraad in de simpele styling met klassieke colourblocking.  Shirts en tricots hebben weinig details en juist veel dessins. Felle hoogzomertonen worden kleur-op-kleur gebruikt en verwassen natuurtinten gaan samen met vage pastels. Mix klassieke vormen met hightech stoffen.

Jeans, stylingtips van Jan Agelink
De zachte, door de zon verbleekte kleurgroep roze-, groen- en blauwtinten verbeeldt het natuurlijke gevoel van het seizoen. In losse droge breisels en slimfit classic chino’s of shorts worden ze van top tot teen gedragen met hier en daar een jungle- of Afrikaprint. De donkere neutrale kleuren nemen een plek in naast de originele denimblauwen in workermodellen en meer romantische ‘farmer’ gestylde outfits.

Sportfashion, stylingtips van Jan Agelink
Sportfashion wordt overheerst door een outdoorsfeer. Enerzijds resulteert dat in leger-camouflagepatronen, anderzijds kleurige, exotische fantasie-allovers. Beide dessinthema’s worden toegepast met spierwitte colourblocking en het gebruik van semitransparante technische stoffen. Helder intens geel en oranje zijn de populairste accentkleuren in dit segment.

Bodyfashion, stylingtips van Stijlinstituut Amsterdam
Kleuren zijn er om mee te spelen. Sprankelend frisse combinaties afgewisseld met energieke uni’s. Nostalgische motieven in doorleefde tinten, met een vleugje patina en goud, tonen karakter en een rijk verleden. Melange- en marmereffecten geven een extra dimensie. Een zweem van iriserend parelmoer verlicht pastels in ragfijne materialen.

Kindermode, stylingtips van Tineke Igel
Pastels bepalen het kleurbeeld, voor zowel tops als bottoms. Waar meisjes deze pastels combineren met elkaar, of met een fellere kleurvariant, dragen jongens ze als uni’s voor broeken, shorts en T-shirts, in combinatie met naturellen of contrasterende kleuren. Witten en bijna-witten mogen niet ontbreken en warme junglekleuren en kaki’s worden gebruikt voor ikat en Mexicaans geïnspireerde dessins en graphics.

Wilt u de kleurkaarten met de modekleuren voor zomer 2014 voor slechts € 12,- in huis hebben? Bestel ze dan hier