TOP

Modekleuren zomer 2017: stylingtips van Bengels’ trendwatchers

Wat worden volgend zomerseizoen de basiskleuren, en wat de accentkleuren? Bij de nieuwe kleurkaarten met modekleuren voor zomer 2017 die abonnees van Bengels hebben ontvangen bij editie 3, 2016, horen behalve de praktische ‘handleiding’ in het blad ook deze stylingtips van Bengels' trendwatchers.

Kindermode, stylingtips van Tineke Igel
Fris en vitaal is het kleurbeeld voor zomer 2017, met veel sorbetachtige pastels, waaronder een groot scala aan blushtinten. Olijf is het nieuwe kaki en de vele tinten wit en ecru’s worden dit seizoen vooral gebruikt in combinatie met elkaar. Zwart en grijs mogen niet ontbreken en goud en andere metallics zorgen voor de finishing touch.

Bboli credit Giovanni Giannoni-Pitti BimboBóboli, Giovanni Giannoni-Pitti Bimbo

Barcarola credit Giovanni Giannoni-Pitti Bimbo Barcarola, Giovanni Giannoni-Pitti Bimbo

 

Vrouwenmode, stylingtips van Christine Boland
VROUW TRENDY
Wit is heel belangrijk in de zomer van 2017. Op zichzelf staand of in combinatie met zwart. Een andere highlight zien we in zachte natuurlijke kleuren met vervreemdende artificiële accenten. Het mag een beetje wringen en botsen. Dat kan bijvoorbeeld door verschillende intensiteiten bij elkaar te gebruiken, of allerlei kleuren uit één familie en dan een bijna vloekende toon uit een andere familie erbij. Of een gekleurde metallic! Limegeel en lila zijn vernieuwers. Oranje en roest-tinten zijn ‘de nieuwe nudes’.

VROUW KLASSIEK Ondanks het feit dat zwart nog steeds van belang is, zien we bruin in allerlei gradaties opkomen. Zoals elke denkbare huidskleur en de kleuren van klei en aarde. Heldere en vergrijsde tinten, licht en donker worden onderling gecombineerd. Geel is prominent aanwezig als accent, net als fuchsia. Turkoois zorgt voor verrassing bij army- en bruintinten.

Missoni credit FashinsnoopscomMissoni, Fashinsnoops.com

Chlo credit FashionsnoopscomChloé, Fashionsnoops.com

 

Mannenmode, stylingtips van Mehtap Gungormez
MAN TRENDY In de mannenmode van zomer 2017 is roze, vooral licht- en oudroze, steeds meer aanwezig. Deze verschillende poedertinten kunnen naar hartenlust worden gecombineerd in ton-sur-ton outfits. Een andere kleur die onder invloed van de ‘romantische’ mode opkomt, is zacht aquablauw. Donkergrijs, legergroen en diepblauw vormen, net als de accentkleuren lichtrood, geel en oranje, goede tegenhangers voor alle pastellen.

MAN KLASSIEK Groen is nog altijd een kleur van grote betekenis in de mannenmode, ook voor volgend jaar zomer. We zien vooral veel pakken in zee- en diepdonkergroen, veelal uitgevoerd in een gemêleerde tint die doet denken aan edelsteen. Daarnaast worden veel retro invloeden zichtbaar in de vorm van crèmekleurige pakken en colberts, die worden gecombineerd met jarenzeventigkleuren als oranjebruin.

Louis Vuitton credit Jeroen Snijders1Louis Vuitton, Jeroen Snijders

 Brioni2 credit Jeroen SnijdersBrioni, Jeroen Snijders


Jeans, stylingtips van Jan Agelink
De kleuren voor het jeanssegment ogen warm en zonnig. De ontwikkeling van de pastellen zet door in etherische kleurtonen als perzikwit, zachtgeel en lichtblauw-grijs. Samen met de meer stoere kleuren als dennengroen en koraalblauw creëer je hiermee snel een modisch etnisch gevoel, uitgewerkt in losse breisels en weefsels. Een dominante rol is er dit seizoen voor de bruine en oranjerode kleurtonen. Ze worden veel gebruikt als accent, maar kunnen ook de hoofdkleur zijn in een outfit.

Chlo credit Jeroen SnijdersChloé, Jeroen Snijders

MSGM credit Jeroen SnijdersMSGM, Jeroen Snijders

 

Sportfashion, stylingtips van Jan Agelink
De sportfashionmarkt blijft gestaag groeien en de kleurkaart groeit mee in een modische richting met bruin, beige en offwhite als belangrijke pijlers voor dit seizoen. De rollen lijken omgedraaid voor de fellere kleuren, zoals een fris hemelsblauw, een ijzige turkoois en zonnig geel. Konden zij in het verleden nog in het oog springen in een grafische print of als allover kleur, nu zijn ze gereduceerd tot een minimalistische rol – als accent aan de binnenkant, een stiksel of een kraagje.

Bodyfashion, stylingtips van Stijlinstituut Amsterdam
Klassieke thema’s als flora en fauna voor details en decoratie zijn spannend en actueel mits verwerkt op eigentijdse wijze. Artisanaal met een technisch randje in frisse zinderende tinten voor een zinnenprikkelend virtueel effect. De items zijn transparant en dienen als canvas voor opwindende accenten en kleuren die optisch prikkelen.

Heb je geen abonnement op Bengels, maar wil je toch de kleurkaarten met de modekleuren voor zomer 2017 hebben? Bestel ze hier.