TOP

Modewinkels zaterdag weer op afspraak open?

Het lijkt erop dat mode- en schoenenzaken en andere niet-essentiële winkels hun klanten vanaf zaterdag weer op afspraak mogen ontvangen. Er blijven wel beperkingen gelden in de openingstijden.

Foto: CC0-Pixabay

Het lijkt erop dat het kabinet vrijdag versoepelingen voor winkels gaat aankondigen; die zouden vanaf aanstaande zaterdag weer open mogen voor winkelen op afspraak. Dat melden Haagse bronnen aan de NOS. Ook een afspraak maken bij de kapper of andere contactberoepen mag weer. Verder mogen universiteiten, hogescholen en het MBO weer fysiek lesgeven. De horeca en cultuursector blijven naar verluidt voorlopig dicht.

Druk neemt toe

De huidige lockdown loopt tot en met deze vrijdag en onder meer vanuit de detailhandel neemt de druk om te versoepelen snel toe. Niet-essentiële winkels zijn sinds 19 december gesloten, kunnen alleen gebruik maken van click & collect en laten samen met brancheorganisaties weten dat de situatie daardoor steeds nijpender wordt. Afgelopen weekend ging een aantal winkels uit protest al open en deze week waren in de winkelstraat diverse demonstraties.

Het kabinet zou inmiddels in grote lijnen overeenstemming over de te versoepelen maatregelen hebben bereikt. De definitieve besluiten worden vrijdagavond tijdens een nieuwe persconferentie door premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers aangekondigd.