TOP

Nederlandse merken positief op Parijse beurzen Playtime en KID

Nederlandse merken waren goed vertegenwoordigd op de kindermodebeurzen Playtime en Kid in Parijs. Zowel kleding- als schoenenmerken presenteerden hun nieuwe wintercollecties, sommige vol kleur, andere rustig van toon gecombineerd met olijfgroen, perzik en bordeaux. Inspiratie genoeg.

Drie dagen lang – van 28 tot en met 30 januari 2017 – werd Parijs bevolkt door inkopers, merken en retailers uit de kindermodebranche. Zowel Playtime als KID Paris openden hun deuren om de nieuwste trends van merken te showen.

Op deze 21ste editie van Playtime stonden 525 merken, waaronder 110 nieuwe merken en 44 uit Nederland. Het was de eerste keer op deze beurs voor onder andere de Hollandse spelers Little Hedonist, Jetpaq, Carlijn Q, Les Coyotes de Paris, Nixnut en Ammehoela. Eigenaren van Ammehoela Sabine Disveld en  Anouk Bindels zijn tevreden over de aanloop en aandacht voor hun merk. “Vooral de kleuren in onze collectie trekken de aandacht, al doen de twinning-sets het ook goed”, zegt Sabine.

Ammehoela Playtime 2017

Ammehoela.

KID was met zijn 68 exposanten beduidend kleiner dan Playtime, maar wel sfeervoller. Dat heeft vooral de maken met de gekozen locatie, Espace Toudic Montgolfière, een oude luchtballonnenfabriek in een Franse wijk vlakbij het plein République. Exposanten stonden verdeeld in het u-vormige interieur over drie verdiepingen, wat automatisch voor een intiemere sfeer zorgde.

 

KID Paris 2017

Op KID stonden Nederlandse merken als Anecdote, Gray Label, Kids to Kids, Mon Petit Loup, Swearhouse, Little 10Days  en Little Rookies. “De eerste dag op zaterdag was wel erg rustig”, blikt Bart Baekelandt van Swearhouse terug, “maar de zondag is al veel beter. Ik vermoed dat de meeste mensen toch eerst naar Playtime zijn gegaan.”

Swearhouse KID 2017

Voor Mijke van ‘t Slot en Ilse Schickinger is het allemaal extra spannend, omdat ze op KID hun eerste wintercollectie tonen van het schoenen- en accessoiresmerk Birds of Nature dat ze een jaar geleden zijn gestart. “We maken een combinatie tussen kinderschoentjes en accessoires voor moeders en merken dat dat in de smaak valt.”

Birds of Nature KID 2017

Birds of Nature.

Ben je nieuwsgierig naar nog meer foto’s van deze Parijse kindermode- en lifestylebeurzen KID en Playtime? Check (en like!) de Facebookpagina van Bengels voor de foto’s van Playtime. En op ons Instagramaccount (@bengels_nl) vind je naast foto’s, ook nog leuke video’s!