TOP

C&A werkt aan oplossingen voor duurzamere kledingindustrie

Samen met start-upaccelerator Plug and Play uit Silicon Valley en het initiatief Fashion for Good, werkt C&A Foundation aan oplossingen voor een duurzamere kledingindustrie.

Start-upaccelerator Plug and Play opent eind maar een nieuwe faciliteit in Amsterdam. In samenwerking met de C&A Foundation en Fashion for Good, een initiatief dat de kledingindustrie circulair wil maken, richt Plug and Play een nieuw platform op. Het nieuwe platform moet baanbrekende technologieën ontwikkelen die een positief effect hebben op de sociale en ecologische impact van de kledingindustrie. Dit is bekendgemaakt in een persbericht.

Leslie Johnston, executive van de C&A Foundation, is enthousiast over de samenwerking. “Om de kledingindustrie te transformeren naar een industrie die regeneratief en duurzaam is, hebben we nieuwe oplossingen nodig. Plug and Play brengt een frisse en ondernemende geest die ons in staat stelt om de innovaties die de manier waarop onze kleren worden gemaakt veranderen en te identificeren.”

Platform

Met het platform geeft Plug and Play start-ups de kans om hun producten te tonen en deze in samenwerking met grote bedrijven verder te laten groeien, aldus CEO Saeed Amidi tegen BNR. Deelnemende start-ups maken kans op investeringen tussen de 25.000 en 100.000 euro. “De investeringen kunnen nog veel groter zijn als andere bedrijven instappen, maar wij investeren tot 100.000 euro om ons vertrouwen te laten zien”, zegt Amidi.

Volgens hem is het dan ook belangrijk dat grote bedrijven zich aansluiten bij het initiatief. Plug and Play is naast C&A ook in gesprek met bedrijven als Nike en Levi’s.  

C&A Foundation

De C&A Foundation is een stichting die verbonden is aan modeketen C&A en richt zich op duurzame kledingproductie en goede werkomstandigheden in de kledingindustrie. Samen met partners werkt de C&A Foundation aan een eerlijke en duurzame kledingindustrie om zo mee te bouwen aan sterke en veerkrachtige gemeenschappen in alle landen waar C&A actief is.