TOP

Nieuw: Kie Stone [interview]

Kiezeltje heeft het kindermodemerk Kie Stone opnieuw gelanceerd. Bengels sprak met ontwerpster Lisette te Hasseloo.

Waarom hebben jullie gekozen voor een nieuwe collectie?

 

“We wilden Kiezeltje naar een stoerdere kant trekken. Tot voor kort wilden meisjes een echt roze, kleurige collectie. We merken dat klanten de laatste paar collecties iets minder kleur pakken. Daarom wilden we Kiezeltje een stoerdere impuls geven. Dat is het nieuwe Kie Stone geworden.”

 

 

Hoe ziet de collectie eruit?

 

“Het zijn iets stoerdere kleuren en stoffen, meer naar het volwassenere toe. De eerstvolgende collectie zie je veel zwart en wit met bijvoorbeeld een leuke ruit en jacquard-achtig breisels en prints. Er is ook een thema met veel blauw en groen en onder andere een teddy-achtige stof, franjes en gekke prints. Het derde en laatste thema kent veel grijs met een rood accent, een panterprint en een teddy-achtige stof.”

 

 

Waarom is Kie Stone een aanvulling op het bestaande aanbod?

 

“We hebben 4 weken geleden een pre-spring collectie uitgeleverd; die was zwart en wit met lichtroze. Daar zaten een beetje dezelfde items als in als bij Kie Stone. Die collectie is heel erg goed verkocht, consumenten vonden dat heel leuk. Kie Stone is daar een verlengde van en gaat zeker goed opgepakt worden.”

 

 

Wat is opvallend aan de kleding?

 

“Er hangt altijd een bedeltje zoals een hartje of een schoentje aan. Kinderen grijpen echt zonder uitzondering naar die bedeltjes, dat is een mooie extra. Dat geldt ook zeker voor de kleuren, de leuke modellen en de stoere look, die is helemaal van nu. De collectie is rijker door de diverse materialen. Consumenten zijn altijd in voor iets nieuws. Bovendien gaan we tot maat 158-164, dat is de retailer nog niet van ons gewend.”

 

De collecties van Kie Stone, Kiezeltje en Kiezeltje mini zijn te zien tijdens Kleine Fabriek.

 

Kie Stone