TOP

Nieuw label: Sways [interview]

Regenmode is een nieuwe focus geworden in de kindermodebranche. Een gloednieuwe naam is het kinderregenmodelabel Sways. Bengels sprak met Boris Janssen, eigenaar van agentschap Fancy Farmers.

Is Sways een compleet nieuw merk in Nederland?

 

“Ja, het is helemaal nieuw en dit voorjaar internationaal gelanceerd.”

 

 

Wat is er zo bijzonder aan Sways?

 

“Hoewel het een geheel nieuw merk is, heeft Sways een rijke historie in de regenkleding. Het merk is onderdeel van Rains, het hippe regenmerk uit Denemarken. Dat is inmiddels een internationaal succes. Rains vertegenwoordigen we vanaf het begin. Nu is de collectie ook voor kids verkrijgbaar onder de merknaam Sways – a Rains Original.”

 

 

Wat kun je vertellen over deze eerste collectie?

 

“De eerste collectie is geïnspireerd door de volwassen modellen van Rains. Denk aan Scandinavisch clean design gecombineerd met klassieke silhouetten, frisse en hippe kleuren en technisch hoogwaardige en duurzame materialen. Kinderen van vandaag willen er natuurlijk ook hip en leuk uitzien en zich tegelijk vrij voelen, lekker te kunnen ravotten en avonturen beleven. Dat alles in het vaak regenachtige Nederlandse weer. Bij de volgende najaarscollectie zullen een aantal unieke, nieuwe modellen worden geïntroduceerd.”

 

 

Waar en vanaf wanneer is de kleding beschikbaar in Nederland?

 

“Voor deze eerste voorjaarscollectie hebben wij gekozen voor een exclusieve samenwerking met de Bijenkorf. Vanaf tweede helft van 2016 vind je de najaarscollectie van Sways bij diverse winkels, zowel on- als offline in heel Nederland.”

 

sways 2

 

sways 3

 

sways 4