TOP

Nieuw: Mini’s by Kanjers [interview]

Kinderschoenenlabel Kanjers is onlangs uitgebreid met een lijn voor de allerkleinste voetjes. Bengels sprak met Saskia Braakman, junior designer bij producent Zandbergen Footwear.

Waarom een range voor deze eerste stapjes?

 

“De Mini’s by Kanjers-schoenmaten lopen van 18 tot en met 24. De normale Kanjers beginnen bij 24 en lopen tot en met maat 39. Mini’s by Kanjers is speciaal gericht op first step schoenen. We hadden nog geen lijn in deze maten, dus dit is echt een aanvulling.”

 

 

Was er vraag naar in de markt?

 

“Absoluut. Er kwam steeds meer vraag naar kwalitatief goede schoenen die kinderen ondersteunen tijdens de allereerste stapjes. De schoenenbranche is wat betreft deze maten best een moeilijke markt, de gevestigde orde is relatief gezien duur. Daar proberen we met Mini’s by Kanjers net onder te zitten en tegelijkertijd onze handtekening te behouden.”

 

 

Wat is dat voor een handtekening?

 

“Witte zolen kom je bij ons niet tegen, we willen een eigen look neerzetten. Dat doen we bijvoorbeeld door middel van gekleurde zolen. Voor meisjes zijn dat zolen in bijvoorbeeld zacht aqua en fuchsia, voor jongens kobalt en neonoranje. Daar reageren consumenten en retailers echt heel positief op, het is weer eens wat anders. Er is veel concurrentie in de schoenenbranche, daarom is het goed om op te vallen.”

 

 

Hoe ziet de eerste collectie eruit?

 

“We maken gebruik van materialen die voor zowel jongens als meisjes zijn afgeleid van de Kanjers collectie. Daarnaast is de voering gemaakt van zacht leer, met een anatomische inlegzool. Het zijn een soort volwassen modellen voor kleintjes, dat valt goed in de smaak. Die look gecombineerd met de gekleurde zolen maakt de collectie waanzinnig.”

 

Waar kunnen schoenprofessionals Mini’s by Kanjers zien?

 

“We staan niet op beurzen. Kanjers is een bekende naam, retailers weten ons vaak al te vinden. Beurzen voegen daarom weinig toe voor ons. Onze vaste plek zit in schoenencentrum C.A.S.T.: showroomnummer 364. En we hebben een mooie showroom in Spakenburg.”

 

Minis by Kanjers 2

 

Minis by Kanjers 3

 

Minis by Kanjers 4