TOP

Nieuw merk: Shoezzz by Skeeter

Skeeter Bernhold introduceerde deze maand haar gloednieuwe kinder- en babyschoenenmerk en opende een bijbehorende showroom in het Centrum voor Accessoires, Schoenen en Tassen (C.A.S.T): Shoezzz by Skeeter.

Voor de gespecialiseerde kinderschoenenwinkel van haar moeder ontwierp Skeeter Bernhold al kinderschoenen met afwijkende vormen. Toen ze het ontwerpproces goed onder de knie had en langzaam maar zeker een eigen visie ontwikkelde, werd het tijd voor een nieuwe stap in haar carrière: een eigen kinderschoenenlabel.

Uitbundig

Shoezzz by Skeeter werd half augustus gepresenteerd in C.A.S.T. Het is een uitbundig gekleurde collectie geworden, handgemaakt in Portugal. Bernhold: “Op een gegeven moment wist ik dat ik iets wilde neerzetten dat helemaal anders was: zowel qua presentatie als uitstraling. Niet het zoveelste kinderschoenenmerk, maar eentje waarvoor ik veel research heb gedaan naar onder andere de vraag in de markt en geschikte fabrikanten. Dat was nog een lastige klus.”

Bekend terrein

Portugal stond bovenaan Bernholds verlanglijst als productieland. “De ontwerpen voor mijn moeder heb ik daar laten maken, en ik heb daar goede ervaringen mee. Kurk is daar bovendien een belangrijk materiaal in Portugal, wat ik gebruik voor mijn babyslofjes. Werken op bekend terrein is gewoon prettiger.” In tegenstelling tot de klassiekere kinderschoenen die ze voorheen ontwierp, is Shoezzz by Skeeter felgekleurd, komen opvallende patronen en glitters terug in de diverse modellen en maakt ze gebruik van een zelfontworpen zool.

De vorm van de schoenen wordt in samenwerking met een podotechnicus bepaald, het leer is van Italiaanse makelij. De marge van Shoezzz by Skeeter is 2,5, Bernhold produceert jaarlijks 2 collecties. De kinderschoenen zijn verkrijgbaar in maten 17 tot 33, de verkoopprijs is 39,95 euro tot en met 110 euro. Shoezzz by Skeeter is te bewonderen in showroom 417 in C.A.S.T.

Meer informatie:

www.shoezzzbyskeeter.nl