TOP

Mijn shop is top: Zippy’s Kinderschoenen in Amsterdam

Ondanks de rustige zomerperiode waarin ze haar winkel opende weet Zippy Klumperbeek het zeker. “Er is behoefte aan kinderschoenen in Amsterdam.”

Zippy’s Kinderschoenen, vernoemd naar eigenaresse Zippy Klumperbeek ging geruisloos open op 4 juli van dit jaar aan de Czaar Peterstraat in Amsterdam-Oost. Op zaterdag 23 augustus doet ze dat officieel over, maar dan met allerlei feestelijke activiteiten. De huidige rust in de winkel vindt ze stiekem wel lekker. “Ik kan de laatste klusjes doen en klanten kunnen de sfeer proeven”, vertelt Klumperbeek.

Behoefte

Klumperbeek ziet potentie in de locatie. “Toen dit pand vrijkwam na een renovatie wist ik: dit is het moment om een eigen kinderschoenenwinkel te openen. Dat was altijd al een droom, maar ik dacht er pas aan te beginnen als m’n kinderen de deur uit waren. Deze locatie in een opkomende buurt kon ik niet laten schieten, en in de wijde omtrek is geen kinderschoenenwinkel te vinden. Na een enquête en veel rondvragen kwam ik erachter dat er een enorme behoefte aan kwalitatieve, bijzondere kinderschoenen is. Sowieso zijn er bar weinig kinderschoenenwinkels in Amsterdam, ik hoor dat Amsterdamse ouders naar Bussum afreizen voor een paar goede schoenen voor hun kinderen.”

Winkeltje spelen

Voor haar carrière als zelfstandig ondernemer werkte Klumperbeek bij kinderwinkel Keet in Huis en tijdens haar studie was ze parttime verkoopster bij Fred de la Bretonière. De keuze voor haar huidige winkel was een combinatie van deze twee banen. “Na mijn studie Algemene Taalwetenschap bleef ik in winkels werken. Aanvankelijk wilde ik na Keet in Huis meer thuis zijn bij mijn kinderen en iets met mijn studie doen, maar ik was blijkbaar nog niet klaar met winkeltje spelen. Want zo voelt het, zeker als ik mensen kan helpen en daarbij mooie spullen verkoop.”

Groot en tweedehands

Begin juli opende Zippy’s Kinderschoenen met een rek slippers en vijf modellen. Nu verkoopt Klumperbeek naast beenmode van Collégien, oorbelletjes van All the Luck in the World en verzorgingsproducten de kinderschoenen van Feiyue, Easy Peasy, Bunny’s JR, Bardossa, Ocra, Start-Rite, Pom d’Api, Fretons, Eli, De Vries, Clarks, Angulus, Emile et Ida en Move by Melton. “Merken die net wat specialer zijn dan die in een gemiddelde kinderschoenenwinkel. Uiteindelijk wil ik ook tweedehands exemplaren verkopen van deze merken. Al was het maar om de duurzaamheid ervan aan te tonen. En omdat veel moeders vragen naar schoenen in hun maten, is het de bedoeling dat ik op den duur grote maten verkoop.”

NIeuwsbrief Bengels Zippys 2

NIeuwsbrief Bengels Zippys 3

NIeuwsbrief Bengels Zippys 4