TOP

Trends: biologische eyecatchers voor baby’s

Steeds meer nieuwe en bestaande merken wagen zich aan de groene kant van babykleding en -bijverkoop.

Een paar jaar geleden was het een unieke extra, tegenwoordig lijken babykleertjes bestaand uit groene materialen zoals biologisch katoen een vaste waarde. Ook bijverkoop ontkomt niet meer aan een milieuvriendelijk keurmerk.

Biobaby’s

De felgekleurde baby basics van het uit Engeland afkomstige Darlo bestaan uit gecertificeerd biologisch katoen. Darlo steunt daarnaast Project Crayons – een voedselprogramma voor Indiase kinderen. De opvallende motieven die het de afgelopen jaren zo goed deden – denk Mini Rodini – zijn ook bij biologische babycollecties volop aanwezig.

Fresk, opgericht door een Nederlandse broer en zus met Scandinavische roots, heeft onder andere babykleding, slaapzakjes en speendoekjes gemaakt van biologisch katoen met motiefjes van vossen, eekhoorns en grafische elementen. Gelijksoortige prints en minstens zulke felle tinten toont het Zweedse label Duns Sweden, dat eveneens bestaat uit gecertificeerd biokatoen.

Kraamcadeaus

Investeer in milieuvriendelijke bijverkoop op de toonbank. Vooral kraamcadeaus met een positieve boodschap of achtergrond maken een blije boodschap nog blijer. Dots Lifestyle produceert cadeauhuisjes met een bijpassende quote of opdruk voor elke gelegenheid. Het hout waaruit de huisjes bestaan is voorzien van het FSC-keurmerk. Vrolijke dierenprints – schapen en uilen – komen ook terug in de babydekentjes van Klippan die voor 50 procent uit biologisch lamswol en 50 procent uit bamboe bestaan.

Met de Belly Armor, bestaand uit 100 procent biologisch katoen, worden baby’s tijdens de zwangerschap beschermd tegen blootstelling aan straling van bijvoorbeeld laptops, tablets en smartphones. Een deel van de opbrengsten van Belly Armor gaat naar Healthy Child Healthy World, dat zich bezighoudt met problemen op het vlak van volksgezondheid.