TOP

Nieuw: Zip Tops by Style Me Up

Wooky Entertainment, bekend van Style Me Up DIY-producten voor meiden tot 14 jaar, lanceert in het voorjaar van 2016 de DIY-kledinglijn Zip Tops by Style Me Up. Bengels sprak met David Klerk, Sales Director Europe van Wooky.

Waarom de stap naar kinderkleding?

 

“We zien onszelf als een fashionmerk. Om dat imago te versterken moeten we het breder aanpakken, daar hoort natuurlijk een kledinglijn bij.”

 

 

Wat voor kledinglijn is Zips Tops by Style Me Up?

 

“Onze eerste kledinglijn bestaat uit zip tops voor meisjes van acht tot twaalf jaar. Zip tops zijn afritsbare tops met een voor- en een achterpaneel. We maken gebruik van YKK-ritsen van vislon, de stof is polyester. De collectie bestaat uit een zestal basiskleuren en 18 verschillende designs; daar kun je oneindig mee combineren, dat maakt het vrij uniek. Online is het daarnaast mogelijk om een eigen print te ontwerpen en te laten ontwikkelen.”

 

 

Hoe zetten jullie de tops op de markt?

 

“We zijn een beetje laat begonnen in het seizoen, maar we gaan ze verkopen via retailers. Daarvoor hebben we nu al 25 heel enthousiaste retailers gevonden. In eerste instantie verkopen we de tops als een pakket, dat zijn 299 panels, ook wel halve tops, en een display. Retailers kunnen de tops ook per halve delen nabestellen.”

 

 

Waarom de keuze voor zo’n afwijkend kledingstuk?

 

“Omdat het volgens mij een uniek concept is. Een Canadees bedrijf heeft het ontwikkeld, en toen ik er zelf onderzoek naar deed zag ik dat het nog niet bestaat. Terwijl het best een voor de hand liggend idee is, maar je ziet het echt nergens.”

 

 

En wat zijn de plannen met deze nieuwe lijn?

 

“Voor komende winter komt er een andere lijn bij, daar kan ik helaas nog weinig over vertellen. Misschien dat daar ook een bezoek aan beurzen bij hoort, we zijn nog druk bezig met het bedenken wat onze volgende stap is.”

 

De adviesverkoopprijs per panel is €9,99. De panels zijn te personaliseren met charms, de adviesverkoopprijs per charm is €2,99.  

 

Wooky 2