TOP

Bestseller kindermode: Zus en Zo in Hoogezand

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Janet Johannes van Zus en Zo in Hoogezand: “Ik ben altijd op zoek naar nieuwe unieke merken voor in de winkel.”

Janet Johannes is samen met haar zus Ineke Schuitema eigenaar van de kinderkledingwinkel Zus en Zo. Het seizoen loopt tot nu toe erg goed, vertelt Janet: “September was een heel goede maand omdat het wat kouder was en mensen dan sneller winterkleding komen kopen. Oktober is er prima achteraan gekomen, we mogen echt niet klagen.”

Uitverkoop

Het lastigste voor de zussen is de uitverkoop van grotere webshops: “Wij hebben geen webwinkel”, begint Janet: “Sommige klanten komen even iets bekijken om het vervolgens met korting bij een grote webshop te bestellen. Die grote ketens beginnen zo vroeg met de uitverkoop, daar valt niet tegenop te boksen. Nu is de sale bij sommigen ook alweer begonnen.”

Nieuw merk

Het bestverkochte item van Zus en Zo zijn de spijkerbroeken van Name It: “Deze broeken zijn mooi uitgewerkt en de prijs-kwaliteit is in verhouding. Voor de meiden doet Quapi het goed, voornamelijk de jurkjes verkopen als een trein. Een nieuw merk in onze winkel is LoveStation22, die doet het beter dan verwacht. Vaak is het een beetje afwachten hoe klanten reageren op een nieuw merk. Deze werd gelijk opgepikt.”

Donker

Donkere kleuren zijn volgens Janet lastig te verkopen: “Vooral de jongenscollecties zijn erg donker momenteel. Voor meiden zit er vaak toch een fris kleur shirtje bij. Voor jongens is het dit seizoen allemaal vrij sober.”

Garcia

Naast de donkere kleuren, ziet Janet ook dat Garcia voor de meiden niet zo lekker loopt: “Dat is toch wat volwassener. Vaak zijn het de meiden van acht tot tien jaar die wat groot zijn voor hun leeftijd die uit moeten wijken naar Garcia. Dat is dan toch wat te ouderlijk, die meiden willen wat kinderlijks. De tienermeiden kopen vaak hun eigen kleding al, dus ook zij kopen weinig van Garcia. We stoppen na dit seizoen met Garcia.”