TOP
shutterstock_1669641118

NIEUWS INRETAIL IS TELEURGESTELD OVER DE TVL (TEGEMOETKOMING VASTE LASTEN)

De Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) voor mode- en schoenenondernemers moet omhoog, vindt Inretail. De tegemoetkoming van 15 procent is niet genoeg om de vaste lasten te dekken.

Inretail is teleurgesteld over de 15 procent tegemoetkoming in vaste lasten voor de sector detailhandel, zoals de regering die bekend heeft gemaakt in de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten). De retailbranche heeft in werkelijkheid namelijk met veel hogere vaste lasten te maken, aldus de brancheorganisatie. Op maandag 29 juni maakte de overheid de concrete invulling van de steunmaatregel voor de coronacrisis bekend. Volgens Inretail is de TVL een goed instrument, maar is de tegemoetkoming van de vaste lasten niet realistisch.

Realistischer tegemoetkoming

“Voor een mode- of schoenenwinkel zijn de echte percentages van de vaste lasten 25% en 26% volgens het CBS. Dat is de werkelijke praktijk. Wij roepen het kabinet op hier werk van te maken. We snappen dat zij breed toepasbare regelingen wil, maar ondernemers in de winkelstraten zijn zwaar gedupeerd door corona en verdienen een realistischer tegemoetkoming in hun vaste lasten.” De oplossing volgens Inretail is eenvoudig door aan de TVL-aanvraag naast de code voor detailhandel ook de branchecodes voor schoenen- en mode toe te voegen met de werkelijke vastelastenpercentages.

Beeld: Shutterstock