TOP

Nike lanceert eerste collectie kinderzonnebrillen

Nike Visions komt met zijn eerste kinderzonnebrillenlijn: Nike Young Athletes. De zonnebrillen zijn speciaal ontwikkeld voor jonge kinderen om hun ogen te beschermen tegen beschadigende invloeden van buitenaf.

De nieuwe lijn Nike Young Athlete Suns premium assortiment bestaat uit zonnebrillen voor kinderen met de stijl van zonnebrillen voor volwassenen. Flitsende kleuren zoals blauw, rood en paars zijn gecombineerd met zwart, grijs en wit. Dit allemaal op een model dat de contouren van het gezicht ten goede komt.

Kenmerken
Hoewel de zonnebril voor na het sporten is, hebben de brillen dezelfde kenmerken en kwaliteiten van de volwassen zonnebrillen lijn. De brillen bieden onder andere 100% UV bescherming en polycarbonaat glazen. Volgens recent onderzoek zijn de ogen van kinderen gevoeliger voor UV straling dan volwassenen. Het is daarom erg belangrijk dat de zonnebrillen goede UV bescherming bieden. ‘’De ogen van kinderen zijn nog in ontwikkeling, dit betekent dat de kans op beschadiging door UV straling groter is dan bij volwassenen’’ zegt Steve Tripi, marketing directeur van Marchon Eyewear. De zonnebrillen beschermen ook de ogen tegen stof en wind. Volgens Nike zijn de glazen krasbestendig en gaan lang mee.

Verschillende stijlen
Nike Young Athlete Suns zijn verkrijgbaar in vijf stijlen; de Nike Varsity, Nike Lave, Nike Reverse, Nike Trophi en de Nike Champ.