TOP

Pitti Bimbo maakt zich op voor editie 77

De Italiaanse kindermodevakbeurs Pitti Bimbo maakt zich op voor de zomereditie van 2013, met collecties voor zomer 2014.

Pitti Bimbo verwacht 460 collecties te kunnen showen, waarvan 185 afkomstig van buiten Italie. Op dit spektakel komen volgens de beursorganisator Pitti Imagine meer dan 6200 inkopers op af. Pitti Bimbo probeert een 360°-overzicht te geven, van de klassiek-elegante kinderlabels tot de meest chique avant-gardecollecties. Er is aandacht voor commerciele streetwearlabels in de hal Sport Generation. Creatieve kleinschalige starters krijgen vrij baan in de kelder van New View.

Primeurs
Pitti Bimbo is elk seizoen weer trots op enkele primeurs. Dit seizoen is dat de gloednieuwe juniorcollectie van Dsquared. De introductie wordt groots aangepakt met een speciaal event. Ook Versace Young zal voor het eerst te zien zijn op de beurs en de allereerste Trussardi Junior collectie, geproduceerd door het exclusieve kindercouturelabel I Pinco Pallino, zal op deze editie in première gaan. Andere nieuwkomers zijn Please, Hape, Imperial, Nice Things mini, Little Marcel, Allo & Lugh en Lumberjack Junior. Uit Nederland afkomstig zijn Jottum en Cakewalk.

Pitti Bimbo 77 vindt plaats in het Fortezza da Basso in Florence, van 27 – 29 juni 2013.