TOP

Preview Jottum zomercollectie 2014

Voor de zomer van 2014 komt Jottum met een frisse collectie waarin gekleurde zomerjurkjes worden afgewisseld met classy rokjes en shorts in combinatie met colbert jasjes.

Opvallende stukken in de collectie zijn de jas met bloemenjacquard en neon accenten en de jurk die met het Toscaanse landschap oogt als een schilderij.  Ook is er een gekleurd jurkje van dubbeldoek met een fel gele binnenkant.In de collectie wordt veelvuldig gebruik gemaakt van authentieke vintage details. Deze details zijn ook terug de zien in de babycollectie.

Inspiratie en dessins
Eigentijdse elementen worden gecombineerd met traditionele invloeden. De inspiratie voor de collectie werd dan ook gehaald uit de jaren ‘20/’30 en ‘40/’50. Dit is te zien in details zoals jurkjes met aangeknipte mouwtjes, broderie anglaise, petticoats onder jurken, plooitjes, kantjes  en antiek ogende broches. Wat betreft de dessins is er een porselein print, een strooibloem, en daarnaast ook grafische dessins zoals strepen, degradeé met kleurverloop en een ruit met een verloop naar een streep.

Kleurthema’s
De collectie heeft vier kleur thema’s waarbij het klassieke Jottum navy-wit thema niet ontbreekt. Ook is er een fris kleurbeeld met off white, groen, geel en rose en daarnaast het zomerse fel gekleurde thema van wit, met oranje en koraal roze.  Voor de babycollectie  zijn de kleuren babypink met een accent van zuurstok roze en geel en een navy wit kleurbeeld. Voor de baby jongens wordt er gebruik gemaakt van meer ingetogen navy kleuren met bordeaux accenten in comfortabele materialen.