TOP

Rags Industry stopt

Euretco Label Company stopt met Rags Industry. Het modebedrijf gaat zich meer focussen op de internationale expansie van de andere merken, Blue Rebel, LCKR en Babyface.

Euretco Label Company levert nog wel de zomercollectie 2015 van Rags Industry uit. Het modebedrijf heeft klanten inmiddels geïnformeerd over het stopzetten. Rags Industry was sinds de zomer van 2012 onderdeel van Euretco Label Company, na het faillissement van de vorige eigenaar, The Hilt. “In vergelijking met onze andere drie merken is Rags Industry veel kleiner”, verklaart global sales & marketing manager Jeanine Bekhof. “We zijn van mening dat je je voor iedere collectie volledig moet inzetten, maar uiteindelijk zijn we tot de conclusie gekomen dat we niet verder gaan investeren in Rags Industry. We willen graag met Blue Rebel, Babyface en LCKR internationaal stappen gaan maken.” Rags Industry is verkrijgbaar bij zo’n veertig verkooppunten.

Internationale expansie

Euretco Label Company gaat zich met de overgebleven drie merken de komende tijd meer richten op internationale expansie. Zo opent begin januari 2015 een nieuw verkoopkantoor in München. Dit is de tweede Duitse dependance, want twee jaar geleden nam het modebedrijf al zijn intrek in een eigen showroom in Neuss. Verder is er een contactpersoon voor de aftersales aangenomen en zijn er grote maten (tot en met maat 116) toegevoegd bij Babyface. “Duitsland is een belangrijke markt voor ons”, vertelt Bekhof. “Er ligt veel potentie, gezien de vraag naar onze collecties. Op dit moment zijn we er bij zo’n 700 verkooppunten verkrijgbaar, voor Blue Rebel, LCKR, Babyface bij elkaar. En we zijn nog niet klaar.” De merken van Euretco Label Company zijn ook steeds vaker internationaal gepresenteerd via shop-in-shops in warenhuizen als Karstadt (Duitsland), Inno (Belgie), V&D (Nederland) en Manor (Zwitserland).