TOP

Sterke groei voor PlayTime en CFC

De belangrijkste buitenlandse kindermodebeurzen zijn met succes afgesloten. Zowel Playtime Paris in Parijs als Children’s Fashion Cologne noteerden een groei in het aantal bezoekers. De bezoekersaantallen van de Pitti Bimbo in Italië zijn stabiel gebleven nadat ze vorig jaar waren gedaald.

De tweede editie van de Children’s Fashion Cologne was van 30 januari tot en met zondag 1 februari, met meer dan 260 exposanten en ruim 1.300 vakbezoekers. Het bezoekersaantal is ten opzichte van de eerste editie met 30 procent gestegen. Zij zijn afkomstig uit 38 verschillende landen uit Europa, Azië en Zuid-Amerika. Onder de exposanten bevonden zich onder andere Pepe Jeans London, Sanetta, Levi’s Kidswear en Esprit Maternity.

De ceo van het evenement, Uwe Schröder, laat weten erg tevreden te zijn: “We zijn verheugd over het succesvolle event. De resulaten hebben de eerste editie ver overtroffen. De positieve sfeer en de goede gesprekken op de stands spreken voor zich. Veel internationale merken hebben al bevestigd volgende editie weer te zullen deelnemen.”

De Franse Playtime Paris
De Franse beurs Playtime Paris, die plaatsvond op 25, 26 en 27 januari, is door 8164 mensen bezocht. Dat is 17 procent meer dan vorig jaar. Ruim een kwart van de bezoekers was er voor de eerste keer. De beurs wordt steeds internationaler, deze editie was het merendeel van de merken afkomstig uit het buitenland. De beurs was vooral in trek bij Belgische retailers, maar de bezoekers kwamen van over de hele wereld, er waren 69 nationaliteiten aanwezig. Het aantal internationale bezoekers is ruim 9 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Playtime Paris lanceerde ook de tweede editie van PlayWithDesign. Een tentoonstelling gericht op zowel consumenten als publiek, waar creaties van onder andere Didier Faustino, Christian Ghion en At-Once worden getoond.

Pitti Bimbo
Niet alleen de beurzen in Frankrijk en Duitsland waren een succes. Ook de 78ste editie van de Italiaanse Pitti Bimbo is goed afgesloten. In totaal waren er bijna 10.000 bezoekers, waarvan 7200 inkopers. In totaal waren er 4500 Italiaanse en 2100 buitenlandse inkopers.