TOP

Stylingtips winter 2011: outfits voor tienermeiden

Etaleer je voor meiden vanaf een jaar of tien? Hoe stel je dan aantrekkelijke outfits samen voor deze tienerdoelgroep? Bengels keek het kunstje af van de tienermerken op Ciff Kids.

Het allerbelangrijkste: denk in laagjes. Met een simpele top op een jeans ben je er nog niet. Meisjes willen showen maar tegelijk verbergen. Met een gelaagde outfit speel je het best in op deze behoefte. Ze kunnen zich lekker verschuilen in een vest, opengeknoopte blouse, gilet, jackje of colbert en dragen daaronder iets waarmee ze laten zien wie ze graag willen zijn: de top die zonder vest te bloot of te gewaagd is. Met accessoires- ceintuurs, een opvallende print of een royale sjaal – maken ze hun statement het liefst af.

Zakgeld-toppers

De doelgroep (10 tot 13) draagt vaak nog geen full-makeup, maar heeft wel graag opvallende nagellak, oorbellen en andere sieraden waarmee zich onderscheiden. Bovendien kun je dit soort modeaccessoires rekenen tot de zaken die het shoppende tienermeisje van haar zakgeld kan kopen.

Volwassen figuren

Dit alles presenteer je natuurlijk op volwassen figuren. De stijl van oudere meiden spreekt hen het meest tot de verbeelding. Gouden stylingtip: koop sjaals in; presenteer op ‘volwassen’ figuren, focus op stoere accessoires als ketting en armband.

Klik op de pijltjes om de slideshow te zien.