TOP

SundaySchool presenteert: SundaySchool’s St. Bernard Mountain Rescue Team

'We mogen trots zijn dat Nederland een kwalitatief sterke en onderscheidende kinderbeurs rijker is'

Een stoer winterthema, nog meer mooie kindermodemerken en – zoals elke editie – de nodige onderscheidende shows en extra’s die ook van deze vijfde editie van SundaySchool een succes beloven te maken. Bengels, ook ditmaal partner van hét kindermode-event van Nederland, sprak met initiatiefnemer Rob de Vos.

Alweer de vijfde editie: hoe blik je terug op twee jaar SundaySchool?

“Toen Stefan Flint en ik hiermee begonnen kregen we te horen dat een beurs die maar één dag duurt geen kans van slagen had. Inmiddels krijgen we juist veel complimenten voor deze keuze omdat retailers ook elkaar willen ontmoeten. Daarbij blijkt de zondag een schot in de roos. Het is ons doel om zowel de standhouders als de retailers te ontzorgen, en dan wil je niet dat alle aanwezigen ’s morgens gelijk in de file staan. We willen juist dat iedereen zich compleet kan focussen op deze belangrijke dag. Retailers vertellen ons dat het aanbod zo compleet is, dat ze niet meer naar de Italiaanse kindermodebeurs Pitti Bimbo of het Franse Playtime gaan. Of misschien één keer per jaar, maar dan vooral omdat Florence en Parijs van die gave steden zijn. Ook van de merken horen we dat ze op SundaySchool ‘moeten’ staan. De retailer zoekt bevestiging, maar laat zich ook graag inspireren. Sta je niet op SundaySchool, dan kunnen ze hun inkoopbudget zomaar ergens anders gaan uitgeven.”

Wat zijn de unique selling points van SundaySchool?

“Voor ons als organisatie is het belangrijk dat alle aanwezigen ontspannen met de dag beginnen. We zien onszelf als serviceplatform en doen er alles aan het de standhouders en de bezoekers zo comfortabel mogelijk te maken. Zo is parkeren gratis en met 700 plaatsen voor de deur ben je snel binnen. We zien door de grote toestroom dat bezoekers wel steeds verder weg moet parkeren, maar onze parkeerwachters leiden alles in goede banen. Ook de toiletdames Beb & Toos slaan aan, dit is een Rotterdams theaterduo dat ervoor zorgt dat de bezoeker met een glimlach naar een schoon toilet kan gaan.”

Wat kun je vertellen over het nieuwe thema SundaySchool’s St. Bernard Mountain Rescue Team?

“Zoals elke editie pakken we uit met een thema. Iedereen kent de Sint Bernard, maar niet de historie van dit hondenras. Het is van oorsprong een Zwitserse hond, monniken van het klooster op de St. Bernard berg gebruikten dit ras als reddingshond. Veel mensen kennen het typerende vaatje met brandenwijn onlosmakelijk met de hond verbonden  is. Het leek ons een uniek en tot de verbeelding sprekend thema voor deze vijfde editie van SundaySchool.”

Welke nieuwigheden kunnen bezoekers verwachten?

“Naast Champion maakt ook het retromerk Fila hun opwachting. De Bestseller groep presenteert het nieuwe merk Lil Atelier, Circle of Trust en Seven one Seven zijn allebei weer terug en er staan gelukkig veel inmiddels vaste deelnemers zoals Vingino, Levi’s, Retour Denim de Luxe, Looxs, G-Star, Cost:Bart, Molo en Petrol Industries. De van Instagram bekende voetballer Soufiane Touzani, met maar liefst 1,2 miljoen volgers, presenteert bovendien hoogstpersoonlijk een nieuwe kindercollectie. Ik denk dat we trots mogen zijn dat Nederland een kwalitatief sterke en onderscheidende kinderbeurs rijker is. De sweatshirts voor de crew van de beurs zijn besteld, en het logo van Bengels prijkt weer mooi op de mouw. Kortom, ook de komende editie is méér dan de moeite waard om te bezoeken.”