TOP

Trendsafari 2017-2018 – All Systems Go!

Aanstaande 27 juni vindt er weer een nieuwe Trendsafari plaats, ditmaal in de X bank en het W hotel in Amsterdam met als titel; All systems go! Een ochtend vol inspiratie en innovatie op een unieke locatie!

De systemen die we tot nu toe gewend waren, zijn in veel gevallen eindig. Dit heeft grote invloed op het gehele ontwerp- en maakproces van producten en diensten. Hierdoor ontstaan nieuwe systemen, die hun inspiratie halen uit de natuur en wetenschap. Door dat te koppelen aan ultra-slimme digitale technieken ontstaat een nóg persoonlijker eindresultaat. Producent en consument zoeken elkaar steeds vaker direct op. Designers, merken en winkels krijgen zo een compleet nieuwe rol. Een rol die volop kansen biedt en voor de vernieuwing zorgt waar we al langer naar hunkeren.

Post couture collective |  Martijn van Strien

Het collectief heeft als doel om alternatieve productiemethoden voor kleding te ontwikkelen en zo de huidige vervuilende en oneerlijke kledingindustrie te verduurzamen. Hiervoor worden moderne productietechnieken zoals lasersnijden en 3D-printen ingezet. The Post-Couture Collective wil gebruik maken van de principes van open-source, waardoor iedereen toegang heeft tot de bron en de productiemodellen. Kledingcollecties van verschillende ontwerpers worden zo geprogrammeerd dat ze digitaal te delen zijn met de consument.

Op de website zijn de ontwerpen te vinden, compleet met uitleg. Zo kunnen ze door de eindgebruikers zelf worden gefabriceerd. Dit geeft de kledingstukken een unieke, persoonlijke stempel die bij massaproductie niet mogelijk is. De productie vindt plaats in een wereldwijd netwerk van Maker-spaces, plaatsen waar duurzame en gerecyclede materialen kunnen worden gebruikt. Doordat kledingstukken enkel worden gemaakt als ze ook zijn gekocht, is er van overproductie en onnodig transport van kledingstukken geen sprake meer.

1 Martijn van Strien The Post Couture Collection

2 Martijn van Strien The Post Couture Collection

Post-Couture Collective | Parametric Grading and Generative Connectors from Leonie Suzanne on Vimeo.


Karin Vlug en Laura Duncker | Smart Fashion Production

Het duo Karin Vlug en Laura Duncker onderzoekt met hun project Smart Fashion Production naar nieuwe productiemethodes waar geen patroon of garen aan te pas komt. Bijvoorbeeld ontwerp en productie direct via bodyscans in 3D, perfect op maat van de klant, wat zorgt voor nul restafval. Geen science fiction, Vlug – ze won de Frans Molenaar Couture Award in 2014 – denkt dat dit over een jaar of zes al realiseerbaar is. Er is alleen nog een paar miljoen nodig (sponsoren, kom maar door!) voor de ontwikkeling van machines.

3 Laura Duncker and Karin Vlug4 Laura Duncker and Karin Vlug

 

Smart Fashion Production from Laura Duncker on Vimeo.


Futurecraft Tailored Fibre – Adidas

Adidas laat ons meekijken bij de ontwikkeling van nieuwe sportschoenen. Onder de naam Futurecraft worden allerlei nieuwe technieken uitgeprobeerdFuturecraft Tailored Fibre is het derde experiment van Futurecraft. Na een zool uit de 3d-printer en een nieuwe manier om leer te bewerken draait het nu om vezels. Er is onderzoek gedaan naar wat voor soort vezels geschikt zou zijn voor het maken van een schoen. Uiteindelijk is gekozen voor een mengsel van natuurlijke en synthetische vezels die samen een licht en sterk materiaal vormen.Vervolgens is er een manier bedacht om van de vezels ook daadwerkelijk een schoen te maken. veel modellen van adidas worden onder de naam Primeknit gebreid. De techniek bij deze schoenen is afgeleid van het borduren. De schoenen die hier uiteindelijk uit voort komen zijn gebaseerd op de Ultra Boost. Deze Futurecraft Tailored Fibre-sneakers zullen niet direct op de markt verschijnen, maar je kunt er op rekenen dat je hier in de nabije toekomst iets van terug gaat zien.

5 Adidas Futurecraft Tailored Fibre

6 5 Adidas Futurecraft Tailored Fibre

 

 

X Bank

De nieuwe editie van Jan Agelink’s Trendsafari ‘ALL SYSTEMS GO!’ wordt gehouden op maandag 27 juni in het luxe W Hotel en winkelplatform X Bank. Beide zijn gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Kas Bank aan de Spuistraat in Amsterdam. De vernieuwingsdrang van deze toplocatie is bijna voelbaar. Vooral het begin februari geopende X Bank spreekt tot de verbeelding. In dit winkelplatform komen kunst, mode en design samen, met grotendeels Nederlands DNA. Het mooie is dat de kunstenaars die er exposeren elkaar kunnen ontmoeten, maar vooral ook in contact kunnen komen met consumenten. Als consument kun je er kunst bewonderen en in sommige gevallen ook direct mee naar huis nemen. Er zijn eenmalige events en tentoonstellingen of programma’s die voor langere tijd te bezichtigen zijn. X Bank toont zo een constant veranderend retrospectief van collecties en werk. 

7 X bank amsterdam

8 X bank amsterdam

 

 

RESERVEER NU JE PLEK BIJ DE TRENDSAFARI EN ONTVANG 10 EURO KORTING

 

 

Meld je nu aan!

 

all systems go

 Datum:  Maandag 27 juni 2016
 Locatie:  W Hotel & X Bank Amsterdam
 Tijd:   09:00 tot 12:30
 

Prijzen:

  

€99,95,- voor niet-abonnees
€84,- voor abonnees van Textilia, Schoenvisie & Bengels

 

 
Tot en met 2 juli ontvang je op bovengenoemde prijzen €10,- korting!

 directinschrijven

De nieuwe editie van Jan Agelink’s Trendsafari wordt gehouden op maandag 27 juni in het luxe W Hotel en winkelplatform X Bank. Beide zijn gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Kas Bank aan de Spuistraat in Amsterdam.