TOP

Bestseller kindermode: Kinderwinkel Spruit in Zwolle

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Ulrika Tiemens van Kinderwinkel Spruit in Zwolle: “De verkoop van de hoogzomerartikelen kwam dit jaar erg laat op gang.”

Bij Ulrika Tiemens, eigenaar van Kinderwinkel Spruit in Zwolle, hangt veel kleur in de winkel. “Je ziet veel felle kleuren deze zomer en ook de lichtere spijkerbroeken zitten in veel collecties. De felle kleuren zitten in zowel de collecties van de jongens als de meisjes. Je kunt hieraan zien dat we echt de zomer in gaan. Deze kleuren zijn lekker fris en de kinderen vinden de kleuren ook leuk.”

Hoogzomer in trek

“De verkoop van de hoogzomerartikelen kwam dit jaar erg laat op gang maar het loopt nu heel goed, vooral de korte broekjes, jurkjes en shirtjes. Je merkt toch dat het in één keer een week heel mooi weer was. De hoge temperatuur heeft er ook voor gezorgd dat de badkleding en de slippers nu als een speer gaan.”

De verkoop van vestjes voor jongens ligt daarentegen een beetje stil bij Kinderwinkel Spruit. “Voor de jongens zijn de vestjes wat lastiger om te verkopen omdat ze meer van de sweaters of een shirtje zijn. Jongens trekken vaak een shirtje aan en dan zijn ze klaar.” Ulrika geeft aan dat bij de meisjes de toddler-collectie een beetje dwars lag. “Deze kwam  later op gang, maar verder kan ik niet iets opnoemen wat echt niet verkoopt.”

Merkenpallet

Ulrika heeft een aantal basismerken in de winkel hangen. “Name-It, Vingino, Tumble ’N Dry en Indian Blue zijn merken die we altijd verkopen. Ik wissel niet vaak van merken in de winkel, zo af en toe. Merken stoppen soms zelf en andere keren kies ik er zelf voor om te stoppen met een merk. Je merkt vaak ook na drie jaar dat de modellen hetzelfde blijven en alleen een ander printje hebben. Dan is het wel tijd om dat merk te wisselen.”

Accessoires

Naast kleding verkoopt Kinderwinkel Spruit ook nog andere artikelen. “We verkopen onder andere tassen, riemen, schoenen, badkleding, slippers, sieraden en zonnebrillen. Mensen kopen regelmatig accessoires. Vaak als ze een cadeautje zoeken of als ze een kraamcadeautje hebben maar ook een cadeautje voor het broertje of zusje zoeken om te geven. Cadeaubonnen verkoop ik ook en dat vinden mensen ook leuk om te krijgen.”

Promotie via social media

Kinderwinkel Spruit maakt gebruik van social media om de winkel te promoten. “We zijn actief of Facebook en op Instagram. Op Facebook maken we de acties en aanbiedingen bekend en plaatsen we berichtjes als er nieuwe artikelen binnen zijn. Verder plaatsen we, met toestemming van de ouders, foto’s van kinderen die de kleding aan het passen zijn en soms leveren de leveranciers foto’s aan van een fotoshoot en als ik die artikelen dan in de winkel heb dan plaats ik deze foto’s ook op Facebook. Het Instagram-account houdt mijn dochter bij. Zij zet hier ongeveer dezelfde berichtjes op.”

“Ik krijg veel reacties op social media. Het werkt echt heel goed. Wij zitten met de winkel niet in het centrum waardoor mensen speciaal naar de winkel komen. Moeders brengen ’s ochtends hun kinderen naar school en gaan daarna vaak boodschappen doen en komen dan rond 9:00 uur ook naar ons.”

Bij Kinderwinkel Spruit kunnen mensen zich ook aanmelden voor het spaarsysteem. “De mensen die hiervoor aangemeld zijn krijgen bij elke €10 één punt en als ze 25 punten hebben gespaard ontvangen ze een tegoedbon van €12,50.”

Actief winkelcentrum

Het winkelcentrum waar Kinderwinkel Spruit is gevestigd, organiseert vaak activiteiten. “Het winkelcentrum organiseert heel veel en daar doen wij dan aan mee. Ik heb zelf een tijd in de commissie gezeten en zo hebben we onder andere een braderie en een modeshow georganiseerd. Dit vindt dan vaak  plaats voor de deur van de winkel waardoor het al snel vrij dubbelop wordt als ik zelf ook wat organiseer.”

Geen webshop

Kinderwinkel Spruit heeft geen webshop. “Ik heb er bewust voor gekozen om geen webshop te beginnen. Ik heb me er wel in verdiept, maar uiteindelijk besloten het niet te doen. Je hebt er dan een tweede winkel bij en ik denk dat mijn winkel daar te klein voor is. Je hoort ook geluiden dat kleinere winkels stoppen met de webwinkel omdat het niet rendabel is. Ik wil me graag focussen op de fysieke winkel en de klanten hier bedienen.”

Kinderwinkel Spruit is te vinden aan Wade 16 in Zwolle.

Kinderwinkel Spruit 2

Foto’s: Kinderwinkel Spruit