TOP

Tweede Kamer wil dat winkel zondag dicht kan zijn

De SGP pleit voor het sluiten van winkels op zondag. Een voorstel van deze strekking kreeg donderdag steun van een ruime meerderheid in de Tweede Kamer.

Het kabinet moet maatregelen nemen zodat winkeliers zelf kunnen beslissen of ze hun zaak op zondag gesloten houden of niet. Een voorstel van de SGP van die strekking kreeg donderdag in de Tweede Kamer steun van een ruime meerderheid. Dat meldt het ANP.

Volgens Kees van der Staaij (SGP) hebben ondernemers in verschillende plaatsen ‘’forse boetes’’ gekregen omdat zij op zondag weigeren hun winkel open te doen. “We willen niet dat ondernemers gedwongen worden om op zondag open te gaan.”

Vooral in winkelcentra

Vooral in winkelcentra lijkt het probleem van gedwongen opening te spelen. Volgens Van der Staaij delven ondernemers die hier niet willen meewerken vrijwel altijd het onderspit. Hij ziet een patroon en wil niet wachten op de uitkomst van een rechtszaak hierover.

Premier Rutte zou het wel graag zo zien. Rutte vindt het ingewikkeld en wil ook de evaluatie van de winkeltijdenwet afwachten, die eind dit jaar wordt verwacht. Hij vindt het vooral een zaak tussen huurder en verhuurder.