TOP

4 leuke ideeën om de groei van je kinderen vast te leggen

Er zijn veel prachtige dingen aan het ouderschap, maar een van de mooiste zaken is je kinderen te zien opgroeien. Het is verbazingwekkend te zien hoe snel ze leren en veranderen. Elke dag lijken ze een beetje groter, een beetje slimmer en een beetje zelfstandiger te worden. Een prachtig proces! En naarmate ze ouder worden, zullen ze hun eigen speciale momenten met je beginnen te delen. Ja, kinderen krijgen is een van de grootste geschenken in de wereld. Leg deze mooie bijzondere reis vast met onderstaande ideeën.

#1 Maak elke maand een foto

Zoals elke ouder weet, worden kinderen snel groot. Het ene moment zetten ze hun eerste stapjes, en het volgende gaan ze naar school. Een mooie manier om te zien hoeveel ze in de loop van de tijd veranderen is door elke maand een foto te maken. Denk bijvoorbeeld aan een portret, spelend met andere kinderen, samen met hun favoriete speelgoed of gewoon als ze net uit bad komen. Je kunt zelfs een collage of foto op glas laten maken met alle foto’s. Niets is leuker dan dat!

#2 Maak een hand- of voetafdruk afgietsel

Het is tijd om samen een fysieke herinnering te maken! Een leuke activiteit om met je kind te doen en het zorgt natuurlijk voor een uniek aandenken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld gips, klei of gewoon verf om zelf afgietsels te maken. Nadat de basis staat, kun je de tijd nemen om deze samen te versieren. Deze hand- of voetafdruk verdient een mooi plekje in de kinderkamer. Of gewoon in de woonkamer, ook leuk!

#3 Houd een dagboek bij

Schrijven is een mooie manier om al je hersenspinsels de vrije loop te laten. En dat niet alleen, het is ook een goede manier om alle herinneringen weer tot leven te laten komen. Schrijf over bijzondere momenten, prestaties en alle andere veranderingen van je kroost. Of je nu schrijft over een zwemdiploma, nieuwe vriendjes of de overstap naar de basisschool, alle herinneringen zijn mooi. Een leuke manier om alle details van het leven van je kind te onthouden.

#4 Verzamel voorwerpen

Het is tijd om een prachtige one-of-a-kind verzamelkist te maken met de leukste voorwerpen. Of het nu gaat om een fotoboek maken, kleren, speelgoed of andere kunstprojecten, het gaat erom dat ze bijzonder zijn voor je kind. Dit zal leuk zijn om later op terug te kijken en te zien wat belangrijk voor hem of haar was in verschillende fasen van zijn of haar leven.