TOP

Old School buitenspelen: dit buitenspeelgoed komt weer terug

Weet je nog? Een fietsenstapel als herkenningspunt voor waar iedereen aan het spelen was? Trucjes met je step die je blauwe enkels opleverden – maar ook de nodige status als step-held? Die lange zomeravonden buitenspelen zonder dat je doorhad dat de lantaarnpalen al waren gaan branden?

Na een jaar meer binnen te hebben gezeten dan ooit, is de drang om naar buiten te gaan groter dan ooit. En niet alleen maar buiten zijn – maar bewegen. Al die opgebouwde energie loslaten in de frisse lucht.

In beweging met speelgoed

Daar komt speelgoed om de hoek kijken – zonder schermen of knopjes. Speelgoed waarbij je snelheid, balans en plezier combineert. Want hoe handig het ook is dat de jongere generaties met apps en tablets overweg kan, er zijn een aantal vaardigheden die je alleen maar met buitenspelen leert. Sportief bezig zijn, teamsport, en soms zelfs tactisch nadenken. Of ruimtelijk inzicht, voor wie zich aan een boomhut waagt.

Duurzaam buitenspeelgoed

Daarbij gaan consumenten steeds vaker niet voor origineel of uniek, maar voor slijtvast en iets waar je jaren plezier van hebt. Voor duurzaam, in allerlei opzichten. Zoals verstelbare rolschaatsen of een step die je in hoogte kunt verstellen.

Voor in de tuin

Tent of hutje

Een tent is meer dan speelgoed: het is een plek waar hele fantasiewerelden tot leven kunnen komen. Kinderen kunnen hun creativiteit en energie los blijven laten, zelfs als er een paar druppels vallen. En in de zomer is het net even wat koeler dan in de volle zon zitten. Extra leuk: kamperen in eigen tuin!

Trampoline

Voor ouders die willen dat hun kinderen regelmatig even hun energie kwijt kunnen – buiten de deur, welteverstaan – is de trampoline een perfecte aanvulling in de tuin. En laten we eerlijk zijn, ook als volwassene zul je af en toe op-en-neer springen echt niet kunnen weerstaan.

Zandbak of moestuin

Een zandbak is een heerlijke plek om te bouwen en ontdekken, maar erg future-proof is ‘ie niet. Je kunt er echter wel voor zorgen dat hij met je kleintjes mee kan groeien. Daarom kun je de zandbak zodra de tijd rijp is omtoveren tot een moestuin waar de kids zelf kunnen experimenteren met het verzorgen van groente en fruit. Leuk, lekker en leerzaam!

Erop uit

Skates

Nee, een Elfstedentocht zullen de kinderen van deze generatie vast niet snel meemaken. Maar wil je ze toch de nodige balans bijbrengen en de sensatie van schaatsen meegeven, het hele jaar door? Dan zijn skates de perfecte uitkomst.

Omdat kindervoeten sneller groeien dan kool, kun je het beste gaan voor verstelbare skates, skeelers en rolschaatsen. Bij inline skates, ook wel skeelers genoemd, zitten de wieltjes achter elkaar onder de schoen geplaatst. Bij de rolschaats zitten de wieltjes juist naast elkaar, zodat je voet makkelijker rechtop blijft staan. Deze zijn ook lekker ouderwets, maar bieden sommigen net wat meer zekerheid. Ook leuk om samen te doen!

Step

Door het park, naar school, of samen door de stad: steps waren altijd al populair. Tegenwoordig zijn ze ook terug te vinden in skateparks, tussen de skateparks en rollerskates. Wel een helm dragen!

Skelter

Voor wie zelf geen zeepkist wil bouwen of weinig vertrouwen heeft in zijn of haar knutselkunsten, is een skelter de ideale uitkomst. Heerlijk om mee door de tuin te scheuren, en het houdt je lekker actief.