TOP

Alles kids in Leek (Aletta Ausma)

“Sinds een week of twee wordt het weer mooier en daar zaten we op te wachten.  Iedereen wil ineens de T-shirts met korte mouwen en ook de zomerjassen zijn ineens in beeld. De verkoop van beide artikelgroepen loopt echt parallel met het mooie weer.” 

Klanten trekken 

Verder hebben we tweeënhalve week geleden  ons 13-jarig bestaan gevierd wat voor aanloop heeft gezorgd. We hadden allerlei acties lopen. Er waren kortingen, maar ook prijsvragen. Er werd geschminkt en er liep een hond van Salty Dog rond. Verder waren er goodiebags die we met winkeliers in het dorp hadden samengesteld. We wilden echt iets samen doen om de klanten naar het dorp te krijgen.”

Zomerjassen
Wat de zomerjassen betreft zie je dat mensen momenteel op de prijzen letten, maar felle kleuren zijn in trek. Dat heeft misschien ook met het sombere gevoel te maken dat we met z’n allen willen verjagen.  Ook bij de shirtjes zie je dat. Geen effen shirts, als er maar kleur op zit.

Voor meisjes is de chino hier al echt aangeslagen. Vooral in felle kleurtjes pakt men dit model makkelijk mee. Verder gaan de skinnies gemakkelijk over de toonbank. En colbertjes: ook ter vervanging van de zomerjas natuurlijk.”

Jongens
“Voor jongens verkoop je als zomerjas eerder trainingsjackjes en sweatvesten eventueel met bodywarmer. Opvallend waren ook de jongensbroeken van Gsus in echte knalkleuren. Toen we ze binnenkregen twijfelden we of ze zouden aanslaan, maar we zijn ze al helemaal kwijt.  Wij in Groningen lopen dus toch nog redelijk mee. Onze winkel is dan ook niet doorsnee. Voor de kleintjes is het lieve van Mim-pi in trek, maar ook voor tieners zijn we erg toegankelijk. We voeren  een stoere trendy collectie en klanten weten dat.”