TOP

Bengels Top 50 kindermodeprofessionals

Voor het eerst presenteert kindermodevakblad Bengels de Bengels Top 50 kindermodeprofessionals, een lijst met de 50 meest invloedrijke, inspirerende en innovatieve kindermodeprofessionals van Nederland. Uit bijna 100 namen heeft de jury de top 50 gekozen. Op 18 januari wordt tijdens Kleine Fabriek de winnaar bekendgemaakt.De namen staan in alfabetische volgorde.

De lijst is als volgt tot stand gekomen. De afgelopen maanden hebben lezers namen mogen opgeven van kindermodeprofessionals die een plaats verdienen op de lijst. Deze namen – met een focus op zelfstandige ondernemers – zijn minimaal drie jaar werkzaam in de kindermode. De genomineerden verkopen een Nederlands merk, hebben een winkel in Nederland of ze hebben een beeldbepalende functie in de branche. De redactie van Bengels en een onafhankelijke vakjury hebben hun favorieten toegevoegd op de lijst. Hieruit is een lijst van circa 100 namen samengesteld. Deze lijst is voorgelegd aan de vakjury.

 

Alle namen zijn beoordeeld op drie criteria: inspiratie, invloedrijkheid en innovatie. De jury mocht telkens een cijfer van 1 tot 5 geven. De gegeven getallen zijn per persoon opgeteld. Hieruit is de Top 50 voortgekomen. Bij de kindermodeprofessionals die evenveel punten behaalden, heeft de vakredactie – op basis van jarenlange kennis en ervaring in en van de (kinder)modebranche – bepaald wie de hoogste positie kreeg.