TOP

Bestseller Bengels: Amber’s Boetiek Bennekom

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Amber Stinissen eigenaresse van Amber’s Boetiek in Bennekom.

“De verkoop gaat prima, we zijn het jaar goed begonnen. Door het mooie weer verkopen we veel items van de hoogzomer collectie.”

“Jumpsuits zijn een echte trend bij de meiden. Deze heb ik van verschillende merken en doen het allemaal goed. Jurkjes en rokjes doen het ook altijd erg goed, dat vinden mijn klanten over het algemeen leuker dan een spijkerbroek.  Bij de jongens is er veel kleding in neonkleuren te zien zoals oranje en geel. Mijn klanten vinden dit leuk omdat het weer eens iets anders is dan het standaard blauw wat normaal gesproken vaak overheerst in een collectie.”

 “Klanten komen speciaal naar mijn winkel voor het merk Beebielove. Dit merk wordt in de nabije omgeving weinig verkocht. Dit merk heeft een geheel eigen stijl en is heel erg gedetailleerd. Dit zie je terug in de afwerking, maar ook aan alle extraatjes zoals de strikjes, prints en ruches.
Het merk is iets duurder, maar is dan ook van goede kwaliteit. De klant heeft er graag wat meer voor over. Het bestverkochte product van Beebielove van dit seizoen is een spijkerjurkje met driekwart mouwen en een sterrenprint. Dit jurkje was binnen no-time uitverkocht, ook bij andere verkooppunten, een echte musthave dus.  De prijs van het jurkje was €34,95 en kan vroeg in het seizoen leuk gedragen worden met legging en shirt eronder.”

 “Ik ben ook actief op Facebook . Op mijn pagina organiseer ik regelmatig acties. Nu heb ik bijvoorbeeld een foto-actie: zet jouw dochter/zoon, neef/nicht of kleinzoon/kleindochter op de foto met kleding die bij ons in de winkel gekocht is. De leukste, origineelste en creatiefste foto wint. De winnaar ontvangt een cadeaubon van 25 euro en er is ook een 2e en 3e prijs. Hier krijg ik altijd leuke reacties op. Sinds kort heb ik een klantenkaart: vaste klanten krijgen straks ook voorrang op de uitverkoop. Deze begint altijd in Juni en December, de specifieke datum spreek ik af met een andere winkel uit Wageningen. Ook hou ik twee keer per jaar organiseer ik een outletdag, op deze ene dag krijgen de klanten 70 procent korting op de laatste artikelen van de opruiming. Hier krijg ik ook altijd goede  reacties op. Degene die wat minder te besteden hebben kunnen dan fijn hun slag slaan!”

 “Ik heb de winkel op 28 augustus 2013 geopend en ben later in dat jaar ook een webshop gestart. De webwinkel is een fijn meegenomen extra en goede reclame. Klanten oriënteren vaak op de website voordat ze naar de stenen winkel komen, ze zoeken bijvoorbeeld al samen met hun man uit wat ze beide leuk vinden.  De verkoop in de winkel blijft voor mij wel het belangrijkste, tegen grote webshops opboksen gaat niet.”

 “Ik zie het komende seizoen positief in. Als het mooie weer doorzet dan denk dat de verkoop van alle hoogzomerspullen zoals de hemdjes, korte broeken en jurkjes goed doorgaat!”

Amber’s Boetiek 
Veenderweg 10B
6721 WE Bennekom
0318-303304