TOP

Bestseller Bengels: Bàm Bàm Kindermode in Maastricht

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Miriam Schols van Bàm Bàm Kindermode in Maastricht: “Wanneer ik een foto van een product op Facebook zet, merk ik dat mensen daarop binnenkomen.”

“De jumpsuit is mijn best verkochte item,” zo vertelt Miriam Schols van Bàm Bàm Kindermode. “Die is voor meisjes lekker makkelijk in de zomer: je bent in een keer klaar. Vooral de korte variant doet het goed.” Qua merken doet Indian Blue Jeans het goed, vertelt ze. “Dat merk is pas nieuw, en lijkt qua stijl op Vingino en Retour. Vooral de t-shirts (€ 29,95) zijn erg populair van dit merk.”

Cummuniekleding

“Als ik iets moet zeggen dat minder goed gaat dit seizoen, dan is dat de verkoop van de communiekleding. Ik heb het idee dat steeds minder kinderen de communie doen en het aanbod te groot is.” Daarnaast valt de verkoop van Noppies dit seizoen tegen, vertelt Miriam. “In de babymaten is het merk wel populair, maar in de grotere maten kiest de klant liever voor een ander merk.”

Zwangerschapskoffer

Om klanten naar de winkel te trekken plaatst Miriam advertenties in bladen en zet ze foto’s van producten op Facebook. “Wanneer ik een foto van een product op Facebook zet, merk ik dat mensen daarop binnenkomen. Mensen komen nadat ik zo’n bericht heb geplaatst naar de winkel om te vragen naar de producten die ze op Facebook zagen. Wanneer ik een advertentie plaats merk ik dat effect tot nu toe niet. Maar, ik heb laatst wel een advertentie geplaatst met een actie in een boekje dat in een zwangerschapskoffer zit. Ik hoop dat mensen daar ook op gaan reageren zoals dat gebeurt met Facebook.”

Klantenkaart

Om klanten aan de zaak te binden heeft Bàm Bàm een klantenkaart. Miriam: “Dat werkt heel goed, veel klanten doen eraan mee. Het werkt als volgt: nadat de klant zes keer iets heeft aangeschaft krijgt hij bij de zevende koop 5 procent korting het totale bedrag van die vorige zes.”

Bàm Bàm Kindermode is te vinden op De Leim 11 in Heer- Maastricht.