TOP

Bestseller Bengels: Daantje Kindermode Twello

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Diana Nieuwenhuis, eigenaar van kinderkledingzaak Daantje Kindermode in Twello. “Je moet gewoon nog even je kop erbij houden.”

Diana Nieuwenhuis: “Het gaat de laatste tijd wel weer beter dankzij het mooie weer, maar vaak loopt het nog moeizaam. Ik heb mijn winkel al bijna elf jaar en merk dat mensen tegenwoordig toch moeilijker over te halen zijn om iets te kopen. Er wordt weer heel erg gelet op de prijzen. Als ik ga inkopen, loop ik de hele tijd bedragen om te rekenen naar de consumentenprijs. Voorheen lette ik daar nooit zo op.”

“Wat ik goed verkoop zijn de Name It-jeans voor jongens. Ook Tumble ’n Dry doet het goed. Ik merk dat het heel belangrijk is dat de prijs onder de 30 euro blijft. Ik had eerst ook Name It-jeans van 34,95 euro, maar dat vinden mensen te duur. Nu liggen de prijzen ongeveer tussen 26 en 29 euro. Bij de meiden lopen de jeans niet zo geweldig. Die zijn toch meer van de jurkjes en rokjes. Vooral basic jurken in combinatie met een legging zijn populair. Prijzen van de jurken variëren tussen de 30 en 40 euro.”

“Een opkomende trend is de joggdenim: een spijkerbroek van joggingstof. Dat zie je echt veel in het huidige straatbeeld. Het is tegenwoordig belangrijk dat iets comfortabel zit en daar speelt deze trend op in. Ik verkoop de joggdenim zowel van Name It als Tumble ’n Dry, variërend tussen de 30 en 50 euro.”

“Met de concurrentie van webshops is het ontzettend belangrijk om goed en klantvriendelijk personeel in je winkel te hebben. Daarnaast gebruik ik Facebook om nieuwe producten te laten zien en ik plaats wekelijks een aanbieding. De ene keer heb je een goede maand en de andere keer niet, het gaat echt met vlagen. Plat gezegd moet je gewoon nog even je kop erbij houden: uiteindelijk komt wel weer goed.”

Daantje Kindermode
Schoolstraat 63
7391 DA Twello
www.daantjekindermode.nl