TOP

Bestseller Bengels: Kinderkledingwinkel Haasje-over in Dodewaard

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Regina Bruinier van Kinderkledingwinkel Haasje-over in Dodewaard: “Mijn winkel staat in een erg christelijk gebied dus ik heb een specifieke doelgroep.”

Deze week in Bestseller een keer een ander soort kinderkledingwinkel. Regina Bruinier, eigenaar van Kinderkledingwinkel Haasje-over in Dodewaard verkoopt namelijk vrijwel alleen maar gebruikte- en outletkleding: “Soms koop ik ook nieuwe collecties in, maar meestal zijn het collecties van een paar seizoenen geleden.”

Faillissement

De inkoop van haar kleding doet ze maar af en toe via een inkoopbedrijf. “Er zijn ook winkels die me zelf contacteren”, vertelt Regina: “Wanneer bedrijven stoppen met de verkoop, vragen ze me of ik interesse heb om hun voorraad over te nemen. Ooit heb ik ook via marktplaats items overgenomen, maar dat doe ik nu eigenlijk niet meer.”

Christelijk gebied

Bij Haasje-over lopen vooral de jurkjes en rokjes erg goed. Regina: “Mijn winkel bevindt zich in een erg christelijk gebied waardoor ik een specifieke doelgroep heb. Ik merk dat die doelgroep voornamelijk jurkjes en rokjes aanschaft. Vaak zijn het grotere gezinnen die hun kinderen mooi willen kleden, het liefst in merkkleding.”

Qua merken heeft Regina een aantal favorieten: “Name it en Tumble ’n Dry zijn altijd wel leuke merken. Daarnaast zijn LT-01 en Seguro erg populair, zij maken wat klassiekere kleding, wat erg aansluit op mijn klantenkring.”

Op afspraak

Haasje-over is alleen op woensdag en donderdag open, maar vaak staat Regina veel vaker in de winkel: “Ik woon in een dorp en mijn winkel is in mijn woning. Mensen lopen dan buiten openingstijd ook wel eens binnen.” Bij de winkel kun je ook op afspraak terecht: “Vriendinnenavondjes organiseer ik bijvoorbeeld wel eens. Dan zorg ik voor een hapje en drankje en kunnen mensen op hun gemak de collectie bekijken.”

Uitbreiding

Regina is ondertussen bezig met een uitbreiding: “In Geldermalsen open ik binnenkort een shop-in-shop in de winkel ‘Van alles wat’. Daar wordt ook echt van alles wat verkocht,” lacht ze, “Ik verkoop er dus gebruikte- en outletkleding maar er is ook een vrouwencollectie en er zijn streekproducten te vinden. Het is echt een sfeerbeleving, onder het genot van een kop koffie of thee. Op vier november gaan we daar open en ik kijk er nu al naar uit.”