TOP

Snoozebaby viert jubileum [interview]

Het Nederlandse kleding- en accessoiremerk Snoozebaby viert deze maand het tienjarige jubileum. Bengels sprak met Marleen Rameckers, oprichter van het merk.

Wat is het grootste verschil met de kindermodebranche vergeleken met tien jaar geleden?

 

“De markt was heel anders en ontvankelijker om nieuwe dingen uit te testen. Baby-accessoires met labels zoals Snoozebaby ze ontwikkelt waren er nog niet, winkel stonden ervoor open om ze uit te proberen.”

 

 

Hoe is dat nu?

 

“De markt is herstellende, maar wij hebben twee jaar achter de rug waarin mensen veel voorzichtiger waren. Men koos bijvoorbeeld heel behoudend voor lichtroze en lichtblauwe items, iets anders verkochten we niet. Wat gezien de economie ook wel begrijpelijk is. We merken dat kleine boetieks het nu weer leuk vinden om te experimenteren met nieuwe producten. Zo was zwart/wit populair en zijn we nu prints aan het ontwikkelen die we in december presenteren.”

 

 

Hoe gaat het met Snoozebaby?

 

“Goed, we zijn nu een jaar met kleding bezig. Dat gaat zo goed dat er een vervolg op kom dat er wat spannender uitziet, vol prints en mooie accenten. Daarmee zetten we een wat exclusiever beeld neer. Ons doel is om hiermee naar maximaal 75 verkooppunten te gaan in Nederland, op die manier blijft de kleding ook exclusief.”

 

 

Hoe vier je het tienjarig bestaan?

“Het jubileum vieren we absoluut met retailers, de mensen die ons tien jaar geleden het voordeel van de twijfel gaven. Dat deden onder andere kinderwinkel Teuntje in Amsterdam en het eveneens Amsterdamse Koter & Co. Samen met onze klanten ontwikkelen we etalage-acties en kortingen die we de komende maanden uitrollen.”

 

 

Hoe zie je de toekomst van Snoozebaby?

 

“We komen met dekens, lakens en een speelgoedmand. En een billendoekjeshouder die zowel op de commode als onderweg gebruikt kan worden. We laten de verschillende productgroepen waaronder speelgoed, verzorging en kleding met elkaar matchen. En we gaan een wat spannendere kant op, zowel qua kleur als qua prints. Op die manier past alles bij elkaar zonder dat het ooit saai wordt.”

 

Snoozebaby 10 jaar 2

 

Snoozebaby 10 jaar 1