TOP

Bestseller Bengels: New&beloved kinderkleding in Lelystad

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Nelleke Sheoratan van New&beloved kinderkleding in Lelystad: “De trendkleur Kaki slaat toch niet echt aan.”

Nelleke Sheoratan opende in augustus van dit jaar haar kinderkledingwinkel New&beloved in Lelystad: “Augustus was meteen een erg goede maand. Ik ben er nog wel een beetje in aan het komen. Mijn winkel is de enige kinderkledingwinkel in Lelystad dus in het begin heb ik echt geworsteld met waar de bewoners behoefte aan hadden. Ik heb goed rondgekeken op basisscholen bijvoorbeeld om te kijken wat kinderen hier dragen.”

Felle kleuren

Bij New&beloved kinderkleding doen, naast de joggjeans voor jongens, jurkjes het heel erg goed: “Vooral Quapi en Moodstreet springen eruit. De felle kleurtjes van deze merken spreken zowel kinderen als ouders aan. De kleuren voor deze herfst en winter zijn wat donkerder, maar toch zie ik dat klanten daar nog heel erg aan moeten wennen. De trendkleur kaki loopt bijvoorbeeld niet zo goed.”

Skinny jeans

Het komende seizoen verwacht Nelleke ook veel van de skinny jeans van Indian Bluejeans voor meiden. ”Zelfs meisjes die alleen maar jurkjes willen dragen, vinden deze jeans fantastisch. De broek zit gewoon heel erg lekker en de pijpjes vouwen leuk om. Zo kunnen ouders hem ook wat groter kopen zodat de meiden hem eerst met omgeslagen pijpen dragen. Skinny jeans zijn ook heel makkelijk te combineren, dat is voor de ouders dan weer heel prettig. Een leuk shirtje of trui erop en je bent klaar.”

Dierenweiden

Op dit moment heeft Nelleke een actie lopen voor het behoud van de dierenweiden in Lelystad: “Ik vind het heel mooi dat ik zo wat kan betekenen voor de stad en de bewoners. Ik doneer van 4 oktober tot en met 21 oktober een deel van mijn omzet aan deze dierenweiden. De kinderen zijn altijd heel enthousiast als ik het ze vertel, heel erg mooi om te zien.”

Vip-avond

Naast de inzamelingsactie heeft ze nog meer leuke dingen op de planning staan: “In november organiseer ik samen met andere ondernemers een vip-avond”, vertelt Nelleke, “Klanten krijgen dan 10 procent korting op een leuke outfit voor de feestdagen. Daarnaast zijn er workshops, bijvoorbeeld een workshop koken met de kinderen, of samen de tafel versieren voor Kerstmis.”