TOP

Bestseller Bengels: Swoop Kidswear in Harlingen

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Geertje Veenstra eigenaar van kinderkledingwinkel Swoop Kidswear in Harlingen: “Ik ben gestopt met de verkoop van feestkleding voor de decembermaand.”

“Voor de meisjes verkoop ik veel basic spijkerbroeken van Tommy Hilfiger”, vertelt Geertje Veenstra, eigenaar van kinderkledingwinkel Swoop Kidswear in Harlingen. “Vooral de donkerblauwe en zwarte skinny model is erg populair. De broek heeft een mooie wassing en kost 79.95 euro. Maar ook het grijze skinny model van Circle of Trust loopt erg goed. Deze kost eveneens 79.95 euro.”

Jeans van Scotch

“Voor de jongens is de jeans ook het meest populaire item. Hier springt het slimfit model van Scotch & Soda er bovenuit. Klanten zijn erg te spreken over de prettige pasvorm en de mooie wassing. De donkerblauwe en grijsblauwe broeken worden voornamelijk veel verkocht. Deze kosten 69.95.”

Bijbestellen

“Mijn winkel is niet heel groot. Omdat ik de winkel overzichtelijk wil houden, heb ik vorig jaar en dit jaar minder ingekocht. Ik stuur het assortiment liever bij met bijbestellingen. Ik ervaar dat merken als Vingino en Scotch makkelijker zijn geworden in het omruilen van kleding.  Voorheen was ik verplicht om anderhalf tot twee keer zoveel na te bestellen. Tegenwoordig doen ze hier niet meer moeilijk over.”

Feestkleding

“Ik ben gestopt met de verkoop van feestkleding voor bijvoorbeeld de decembermaand. Wij verkopen kleding in het wat hogere segment, en ik merk dat de klant voor deze dagen liever naar de H&M gaat voor wat betaalbaarder kledingstuk. “

Swoop Kidswear
Grote Bredeplaats 9
8861 BA Harlingen
www.boetiekswoop.nl