TOP

Bestseller Bengels: Tokkelientje Leiden

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Pien Pelmelay, eigenaar van kinderkledingwinkel Tokkelientje in Leiden. “Nu begin ik wel te merken dat mensen zitten te wachten op de uitverkoop. Ik moet nog even mijn tanden op elkaar zetten.”

“Ik ben tevreden over het seizoen. Ik verwachtte eigenlijk een inkakmoment rond april, maar dat was juist een goede maand. Nu begin ik wel te merken dat mensen zitten te wachten op de uitverkoop. Deze week is het een stuk rustiger. Ik zie al veel winkels die zijn begonnen met de uitverkoop, maar ik wil nog twee weken wachten. Ik heb voor mezelf bepaald wanneer ik uitverkoop houd en ga daar niet van afwijken omdat anderen er al wel mee zijn begonnen. Ik moet nog even mijn tanden op elkaar zetten.”

Tumble ‘N Dry
“De skinny jeans van Tumble ’N Dry zijn mooie en goede broeken. Het model is ontzettend populair. Ik heb de jeans in color denim en vier verschillende wassingen van maat 92 tot en met maat 176. De prijzen lopen van 32,95 euro tot 54,95 euro. Er is veel behoefte aan goede kleding voor de grotere jongens en deze broeken sluiten daar goed bij aan. Tumble ‘N Dry is ook een fijn merk om mee te werken. Op de b2b-website kan ik makkelijk producten bestellen zonder extra kosten en de volgende dag heb ik het binnen.”

Skinny
“Outfitters Nation heeft leuke en aparte jackets en skinny jeans voor meiden. De broeken moeten tegenwoordig skinnier dan skinny zijn en dit model past helemaal in dat plaatje. Die artikelen verkopen we ook heel snel. Soms zijn we in no-time een hele doos kwijt. De broeken variëren tussen de 39 euro en 44 euro. Ik heb ook heel veel zin in little10days voor de meiden, dat krijg ik binnenkort in de winkel. Het is een leuk merk en de producten zijn van mooie materialen gemaakt.”

New Balance
“De sneakers van New Balance gaan ook heel hard. Ik verkoop ze in drie kleuren en de prijzen variëren tussen de 44 euro en 69 euro. Ook de Havaianas verkoop ik veel, maar dat is wel afhankelijk van het weer. Daarvoor zou het goed zijn als het mooier weer wordt.”

Facebook
“Ik doe veel via Facebook en mailing. Vanaf het moment dat Facebook bestond had ik al een account voor de winkel. Afgelopen maand heb ik dat account omgezet naar een zakelijke Facebookpagina. Het triggert constant mensen om even te kijken en het is een kleine moeite om wat leuke foto’s te maken en erop te zetten. Zo kan ik makkelijk nieuwe producten promoten. Ik doe verder niet veel met acties maar onlangs heb ik wel een outletdag gehad.”

Koopgedrag
“Wat koopgedrag betreft merk ik dat de prijzen weer heel belangrijk zijn, de duurdere kledingmerken lopen niet zo goed op het moment. Ook ligt de markt voor de kleine meisjes een beetje stil. Ik verkoop meer voor meiden van 9 tot 12 jaar. Verder verkopen de jassen echt heel slecht. Maar ik ben niet ontevreden over het seizoen en mag zeker niet klagen. Natuurlijk willen we allemaal volle bak verkopen, maar dat zit er nu gewoon niet in.”

Tokkelientje
Hogewoerd 10-A
2311 HM Leiden
www.tokkelientje.nl