TOP

Bestseller Kindermode: Bij Amber en Kim in Enschede

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Astrid van der Meer, eigenaar van kinderkledingzaak Bij Amber en Kim in Enschede.

”We hebben het erg druk nu met de opening van onze tweede vestiging in Enschede. Die komt op de Brouwerijplein 45a en heeft een vloeroppervlakte van 300 vierkante meter. Per 1 december gaan we daar open. We zijn het seizoen ook goed begonnen, we hebben het erg druk gehad, maar de afgelopen drie weken is het wat rustiger. Ik heb van meerdere winkels gehoord dat het bij hen ook rustig is. Misschien heeft het te maken met de aankomende feestdagen. Dat mensen meer geld vrijhouden voor andere dingen.’’

”Denim jeans verkopen wij erg goed. Ook broeken met bretels. Gekleurde broeken lopen ook wel, maar niet zo goed als de echte spijkerbroeken. Die hebben het bij mij altijd goed gedaan, dus ik ben niet verrast. Vesten verkopen wij ook veel. Beter dan truien. Ik heb geen idee waarom, maar dat gaat bij ons altijd goed. Je moet het natuurlijk wel combineren met iets eronder, maar dat kopen mensen er dan gelijk bij. Als een setje. Ook kindertassen verkopen wij goed. Vooral van het merk Retour en we krijgen volgende week de tassen van Zebra.’’

”Merken die populair bij ons zijn, zijn DJ Dutchjeans, Dirkje en Blue Seven. Op nummer één is bij mij wel Dirkje, dat verkoopt altijd goed. In de nieuwe voorjaarslijn brengen wij ook jeans van Blue System, voor zowel jongens als meisjes. Deze hebben wij altijd goed verkocht en wij verwachten ook deze nieuwe lijn goed te verkopen.’’

”Winterjassen gaan wat minder bij ons. Ik denk dat dat komt omdat het najaar zo laat is begonnen. Ik bestel ook geen winterjassen meer. Ik verwacht ook niet meer dat ik die goed ga verkopen de komende maanden. Mensen hebben tegenwoordig ook dikke vesten in hun kast, dus dan kopen ze denk ik toch ook minder snel een winterjas. Andere kledingstukken die wij minder goed verkopen zijn denim rokjes en jurkjes. Geen idee waarom, ik vind ze zelf erg leuk.”

Bij Amber en Kim
Brouwerijplein 45a
Enschede