TOP

Bestseller kindermode: Catootje Kinderspul in Zwartsluis

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Wilona en Erike van Dijk van Catootje Kinderspul in Zwartsluis: “Facebook loopt echt als een trein.”

Wilona en Erike van Dijk, eigenaren van Catootje Kinderspul in Zwartsluis, merken dat het mooie weer een positieve invloed heeft op de verkoop. “Door het mooie weer gaan de korte broeken, rokjes, jurkjes en de korte mouwen t-shirts heel hard. Ook de slippers van Zebra en de hoedjes van Barts vliegen over de toonbank.”

Net begonnen

Er is een aantal merken dat op dit moment goed loopt bij Catootje Kinderspul. “Name-it doet het heel goed, maar ook Noppies, Babyface en Funky XS zijn merken die klanten graag kopen. 4 Funky Flavours hebben we net nieuw dit seizoen en wordt ook heel goed ontvangen. We zijn net een half jaar begonnen, dus we hebben nog niet echt van merken gewisseld. We willen de merken wel een kans geven. Als iets twee seizoenen niet loopt dan gaan we wel kijken of we dit uit de winkel willen halen. Maar het gevoel moet ook goed zijn.  De accessoires wisselen we al wel af. Nu hebben we bijvoorbeeld slippers van het merk Zebra, hoedjes van Barts en badkleding van Protest.”

Niet echt een hardloper

“Babykleding loopt erg goed, maar 1 merkje wat minder, en daar zijn we ook kwalitatief niet heel tevreden over. Daar gaan we dus mee stoppen. We vinden het belangrijk dat de prijs-kwaliteitverhouding klopt en te verantwoorden is.  Voor de jongens zijn het de nette overhemden die niet zo vaak gekocht worden. De kinderen willen dat niet graag aan en het is ook meer voor speciale gelegenheden. Het is niet echt een hardloper.”

Kleurenpallet

Het kleurenpallet is bij Catootje Kinderspul heel divers. “Ik kan niet echt zeggen welke kleuren er veel te zien zijn, dat loopt heel erg uiteen. Bij de jongens hebben we bijvoorbeeld de standaardkleuren grijs en blauw maar we proberen zo veel mogelijk kleuren toe te voegen. Alle kleuren zijn eigenlijk te vinden in de winkel. We hebben ook verschillende stijlen zodat er voor iedereen wat tussen zit.”

Promotie

“We hebben een stempelkaart, die mensen kunnen krijgen bij een aankoop. Ook adverteren we wel eens in een blaadje, hebben we een website en maken we gebruik van Facebook. Op Facebook plaatsen we berichten als er een nieuwe collectie binnen is, als er aangepaste openingstijden zijn en als we een actie hebben, bijvoorbeeld een like, deel-en-winactie. Facebook loopt echt als een trein. Mensen komen ook in de winkel en geven dan aan iets gezien te hebben op Facebook en vragen dan of we dat nog hebben in de winkel. Je hoort het wel terug. Verder versturen we soms ook een nieuwsbrief. Mensen kunnen  zich bij ons in de winkel aanmelden en dan krijgen ze zo nu en dan een nieuwsbrief in hun mailbox met de laatste nieuwtjes en acties. We hebben bijvoorbeeld in april een nieuwsbrief verstuurd vanwege leuke acties rond Koningsdag en Moederdag.”

Vriendinnenavond

Wilona en Erike organiseren ook speciale activiteiten. “Afgelopen maand hebben we een goodiebag actie gehad. Mensen kregen bij aankoop van een bepaald bedrag een goodiebag mee. Dit was ter promotie van de nieuwe collectie. Ook kunnen mensen bij ons een vriendinnenavond aanvragen en dan organiseren wij dat. Verder staat er een modeshow op de planning, maar daar moeten we nog mee aan de slag.”

Catootje Kinderspul is te vinden aan de Molenstraat 4 in Zwartsluis.