TOP

Bestseller Kindermode: Grom in Amsterdam

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Carola Wenniger, eigenaar van kinderkledingzaak Grom in Amsterdam.

”Ik heb de army parkajassen van het merk Popupshop erg goed verkocht. Dat is bij mij wel het best verkochte item van dit seizoen. Het heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor de rest gaan de winterjassen nu ook wel goed, ik had wel een trage start met de verkoop van jassen, maar het trekt nu weer aan. Dat heeft denk ik te maken gehad met het weer. Andere items die populair zijn, zijn de sweaters, truien en vesten. Maar die verkopen altijd wel.’’

”Mijn nummer één merk is Mini Rodini, dat verkoopt extreem goed. Het was ook geen verrassing, dat verkoop ik altijd wel. Ook het merk Popupshop doet het uitstekend op het moment. De broeken van Element heb ik veel verkocht. Dat vond ik wel opvallend, want die broeken zijn lichtgrijs, en dat is niet echt een heel winterse kleur.’’

”Kledingstukken die ik minder goed verkocht heb zijn blousen, long sleeves T-shirts en tussenjassen. Vorig jaar heb ik de tussenjassen wel goed verkocht, maar dit jaar is dat wat minder. Wat betreft de rest, ik heb geen idee waarom die niet populair zijn. Er is gewoon minder vraag naar.’’

”Merken die minder goed verkopen zijn Hektik en Mini Maximus. De collectie van Mini Maximus vind ik ook niet van goede kwaliteit, dus misschien dat het daaraan ligt. Hektik hebben wij nieuw ingekocht, dus dat is wel jammer dat dat minder gaat.’’

”Wij hebben het de afgelopen weken relatief rustig gehad, maar nu loopt het weer aan. Dat is bij ons elk jaar zo. Ik denk dat dat komt door de feestdagen. Mensen zijn er dan toch iets minder mee bezig. Voor Sinterklaas hebben wij wel de etalage versierd. We hebben cadeautjes op het raam getekend met krijt waar we met zuignappen kledingstukken en andere items op de cadeautjes hebben gehangen.’’

Grom Kinderkleding
Haarlemmerdijk 180
1013 JK Amsterdam
www.gromonline.com