TOP

Bestseller kindermode: Nikita Kindermode in Zaamslag

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week bellen we met Nikita Lensen van Nikita Kindermode in Zaamslag: “Het is vaak al verkocht voordat het in de winkel hangt.”

Nikita Lensen is eigenaar van Nikita Kindermode. “De hoogzomer items verkopen nu nog niet zo goed. De jumpshorts en de lange jurken worden bijvoorbeeld nog niet gekocht. Ik had eigenlijk al wel verwacht dat mensen dit zouden kopen maar ik denk dat het komt omdat de kinderen het nog niet aan kunnen.”

“De collectie van Nik & Nik is net binnen en doet het wel goed. Zowel in de winkel als online verkoopt dit goed. Maar ook de merken Jubel en Z8 lopen hard. Daarnaast krijgen we op de collectie van Mim-Pi veel positieve reacties, en dan vooral op de kleurrijke jurkjes. Voor de rest gaat alles eigenlijk gelijk op.”

Lentekriebels

De lente is nog niet begonnen en de vrolijke kleuren vliegen bij Nikita Kindermode al de deur uit. “Bij de jongens zie je dat oranje, koraal en kobaltblauw gewilde kleuren zijn. We hebben een aantal kobaltblauwe jasjes in de winkel hangen en je ziet toch dat deze er elke keer uitgehaald worden. Bij de meisjes, en dan vooral de wat kleinere meisjes, is roze natuurlijk een populaire kleur. Voor de wat oudere meisjes zie je ook veel koraal.”

Verkoopstimulans

Social media werkt erg goed om de verkoop te stimuleren merkt Nikita. Ze is dan ook erg actief op Facebook. “Op Facebook meld ik alles wat binnenkomt. Er wordt dan gelijk gereageerd op de dingen die ik er op zet. Zo krijg ik bijvoorbeeld vaak de vraag of ik iets wil achter houden. Eigenlijk is het dan al verkocht voordat het in de winkel hangt.”

Nikita plaatst ook advertenties in het regionale dagblad. “Via deze weg komen toch wel vaak de nieuwe klanten. Die zien dat dan niet op Facebook maar wel in de krant. Ze weten dan niet dat er zo’n winkel in Zaamslag zit.”

Klantenacties

Klantenacties heeft Nikita ook: “Wat later in het seizoen houd ik wel eens acties. Dan krijgen mensen bij besteding van €100 euro bijvoorbeeld een tas van het merk Retour cadeau. Maar er zijn ook dagen waar mensen dubbele punten op de klantenkaart krijgen. Meestal doe ik dit in april, vlak voor de uitverkoop. Daarnaast organiseer ik ook vaak een modeshow. Zo hebben we 27 februari aanstaande weer een modeshow georganiseerd.”

Nikita Kindermode is te vinden aan Plein 7 in Zaamslag.