TOP

Bestseller kindermode: No Chaos & Co in Oegstgeest

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week Linette Visser die sinds begin dit jaar kinderkleding- en interieurwinkel No Chaos & Co runt in Oegstgeest. Een zaak met kleding vanaf maat 128. "Kinderen ouder dan acht jaar hebben een eigen smaak."

Begin dit jaar opende Linette Visser – op 30 januari 2016 om precies te zijn – de deuren van haar nieuwe zaak in Oegstgeest. No Chaos & Co is een hippe, eigentijdse kinderkledingwinkel waar ook interieuraccessoires worden verkocht. Inmiddels werken er vier mensen. “Het gaat goed”, vertelt de eigenaar. “Ook met de webshop. Er komen veel mensen naar de winkel komen die al vooraf op de website hebben gekeken. Ook krijg ik veel buitenlandse bestellingen uit België, Denemarken, Duitsland en Frankrijk.”

No Chaos Co Oegstgeest winkelbeeld

Aan de grote tafel kunnen ouders plaatsnemen als hun kids kleding passen.

Acht en achttien 

 

Visser verkoopt kleding voor kids tussen acht en achttien jaar. Een bewuste keuze. “Ik merk dat kinderen ouder dan acht jaar een eigen smaak hebben en ook niet meer in een kinderwinkel willen komen waar babyrompers worden verkocht. Dit concept voor oudere kinderen met een eigen smaak bevalt mij erg goed.”

 

 

No Chaos Co Oegstgeest winkelstyling

Originele styling van kleding en accessoires. 

 

 

Nieuw terrein 

 

Met ondernemen heeft Visser ervaring, kledingretail is voor haar wel compleet nieuw terrein. “Ik heb een zaak in de financiële dienstverlening gehad, Proformance. Ik was 26 jaar toen ik dat oprichtte. Na zestien jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben altijd erg creatief geweest, maar nooit heb ik dat daadwerkelijk kunnen uitvoeren destijds behalve bij het bedenken van marketingacties.”

 

No Chaos Co Oegstgeest interieurspullen

Naast kleding verkoopt No Chaos & Co ook interieuraccessoires. 

 

 

Eigen merk 


No Chaos & Co verkoopt kinderkledingmerken uit het midden en hogere segment. In de rekken hangen labels als American Outfitters, Emile et Ida, IKKS, Moscow,  Scotch Schrunk en R’Belle en Stella McCartney. “Volgend seizoen komen daar Bellerose, Levi’s, Penn & Ink en DKNY ook bij”, vertelt Visser. “Daarnaast voer ik ook mijn eigen merk, No Chaos.”

 

No Chaos Co Oegstgeest patches 

Onder eigen label verkoopt No Chaos & Co onder meer patches.

 

Frisse wind 

 

Nu het herfst is en er een frisse wind waait door ons land, verkoopt ook No Chaos & Co de jassen goed. Vooral de bomberjacks zijn populair. “Maar ook damaged jeans, truien en vesten lopen goed”, vult Visser aan. “En gekeken naar merken doen Scotch R’Belle, Schrunk en ook de collectie Amsterdam Blauw het goed, evenals Blue Rebel, Pepe Jeans, Cost Bart, IKKS, Little Eleven Paris en Ropa Chica.” No Chaos & Co is pas driekwart jaar bezig, maar sluit niet uit dat er op termijn nog een winkel bijkomt. “We zijn daar wel over aan brainstormen.”

 

No Chaos Co Oegstgees interieuraccessoires

 

 

NO CHAOS & CO zit aan de Kempenaerstraat 41 in Oegstgeest.