TOP

Bestseller Kindermode: Pomme de Jus in Rotterdam

Voor de rubriek Bestseller interviewt Bengels winkeliers over de gang van zaken in hun winkel. Deze week Rienke die samen met Lonneke eigenaar is van kinderkledingwinkel Pomme de Jus in Rotterdam. “We proberen ons eigen stijltje neer te zetten.”

Sinds 1 augustus 2014 zijn Rienke en Lonneke de trotse eigenaren van Pomme de Jus en opende ze de deuren van hun winkel in Rotterdam. “Ik werkte hiervoor als kapster en Lonneke bij de groenteboer. Ook hebben we beide in een andere kinderkledingwinkel gewerkt, dus aan ervaring geen gebrek”, vertelt Rienke.  

Pomme de Jus verkoopt vooral kinderkleding in de maten 50 tot en met 176 van de kledingmerken Imps & Elfs, Levi’s, Little Elevenparis, Oilily en Stella McCartney Kids. Daarnaast verkoopt het ook een kleine selectie accessoires. “We verkopen veel van het merk Maileg, dit zijn hele lieve muisjes in een doosje en grote konijnenknuffels. Maar ook tasjes van Rockin Items met tijgerprint. Wat op het moment heel leuk verkoopt zijn de screenbrillen van See Concept. Deze beschermen de kinderoogjes tegen het vele iPad-gebruik. En zo’n bril staat eigenlijk gewoon heel leuk.” 

 

Pomme de jus 4

Nét een beetje anders dan anders

De dames van Pomme de Jus schrijven op hun website dat ze graag alles anders doen. Maar wat maakt hen anders? “We proberen een aantal vaste merken te hebben en daarmee een goede basis neer te zetten. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar onbekende en nieuwe kinderkledingmerken. Soms nemen we afscheid van labels om weer nieuwe toe te kunnen laten. Zo blijf je keer op keer vernieuwen”, vertelt Rienke. “We proberen ons eigen stijltje neer te zetten en houden allebei niet van te drukke prints, dus die kopen we dan ook weinig in. Ook letten we op mooie kleuren, niet te schreeuwerig. Paars en oranje zul je bij ons niet snel tegenkomen.” 

Pomme de jus 5

Pomme de jus 11

Pomme de jus 10

Klanten

“Er komt van alles binnenwandelen bij ons. Dit vinden wij heel erg gezellig. We hebben mensen die heel veel te besteden hebben en een hele garderobe aanschaffen, maar ook mensen die voor speciale gelegenheden iets komen uitzoeken. Soms willen ze iets duurders combineren met Zara.” 

Pomme de jus 2

Stand van zaken

“Het gaat goed met de winkel”, zegt Rienke. Maar ze zou niet zonder webshop willen. “We merken dat door de webshop steeds meer mensen naar de winkel toekomen en de winkel toch een keertje in het echt willen zien.”

Ook Pomme de Jus heeft, net zoals veel andere winkels, last gehad van de warmte. “Het seizoen kwam wat langzaam op gang omdat het zo lang warm bleef, maar dit hebben we in oktober ruimschoots ingehaald. Het zou fijn zijn als de seizoenen wat konden verschuiven en dat winkels niet zo snel in de sale zouden gaan. Het is natuurlijk eigenlijk heel gek dat de zomercollectie in januari binnenkomt en de wintercollectie in juli. Dat zou wat ons betreft best een maand later kunnen en dan de sale natuurlijk ook pas in januari en augustus.” 

pomme de jus

Pomme de jus 9

Wat verkoopt goed?

“Basics doen het altijd goed bij ons. De overhemden met kraagjes daarentegen iets minder maar deze hebben we dan ook niet veel in de winkel. We verkopen voornamelijk kleding waarvan we denken dat kinderen het graag aan hebben. En natuurlijk zitten we er weleens naast. Dan heb je ineens een stapel broeken of shirts waar je mee blijft zitten. Geen idee waarom iemand die dan niet leuk vindt.”

Pomme de Jus verkoopt het nieuwe Nederlandse merk voor meisjes Les Coyotes de Paris. “Dit verkoopt op dit moment ook erg goed. On-Nederlands mooi is het”, vertelt Rienke. “Ook de merken Morley uit België en Finger in the Nose uit Frankrijk doen het erg goed. Dit zijn allemaal heel basic merken eigenlijk.”

Pomme de jus 7

En welke modellen?

“We verkopen veel jeans van Levi’s. Ook de leopard jas van Les Coyotes de Paris liep heel goed. Die is nu al helemaal uitverkocht. Dit was weer totaal niet basic en gewoon lekker over de top.”

Pomme de jus 1

Pomme de jus 6

 

Pomme de Jus

Bergse Dorpsstraat 109A

3054 GC Rotterdam

http://www.pommedejus.nl/