TOP

Binnenkijken: Kleine Veters in Rotterdam

Ondernemer Venus Lurks droomde al tien jaar van een eigen kinderschoenenwinkel. Op 1 april 2017 werd die droom werkelijkheid. Kijk mee: Kleine Veters in Rotterdam.

Kinderschoenenwinkel Kleine Veters van Venus Lurks is min of meer per toeval ontstaan. Lurks raakt in gesprek met de eigenaar van het pand aan de Rotterdamse Zwaanshals en komt erachter dat hij een nieuwe huurder zoekt. Ze is op slag verliefd. “Het is niet de makkelijkste plek om te zitten”, zegt Lurks. “Gelukkig steekt de gemeente momenteel weer veel energie in het op de kaart zetten van het gebied.”

Kleine Veters 2

Rotterdam had een tekort aan kinderschoenenwinkels, zegt Lurks. “Met mij erbij komt het totaal op drie.” Kinderschoenen zijn vaak letterlijk het ondergeschoven kindje, terwijl het segment juist zoveel aandacht nodig heeft. Goede schoenen zijn ontzettend belangrijk voor de stand en ontwikkeling van het voetje. Daarom heb ik ook geen webshop; ik wil met eigen ogen kunnen zien hoe de schoenen zitten.”

De doelgroep van Lurks kinderschoenenwinkels is kinderen tot acht jaar oud. “Tot die leeftijd laten ze zich nog door hun ouders aankleden.”

20170523_114803

20170523_114842

20170523_115121