TOP

Broertjes & Zusjes in Vriezenveen (Jolanda Meenhuis):

“Ik ben deze week net weer open. De winkel is twee weken dicht geweest vanwege vakantie. Op dit moment is het nog veel opruiming wat er verkocht wordt. Losse items vooral. De vakantie duurt hier nog anderhalve week. Pas in de laatste week voordat de school weer begint, komt de winterverkoop op gang. Meestal met één set voor de eerste schooldag. Pas als de school weer begonnen is, komen de moeders opnieuw, maar dan zonder kinderen, om te scannen. Met de kids shoppen, is niet echt makkelijk, vooral niet aan het einde van de vakantie.”

Seizoenen

“De winterverkoop is hier dus nog niet echt op gang gekomen. Niet alleen vanwege de schoolvakantie, maar ook door het weer. De zomer is pas laat begonnen. Klanten willen het liefst hun zomerspullen nog aan. Wat dat betreft zijn de seizoenen in de kindermode raar ingedeeld. Wij winkeliers willen dat graag veranderen. Leveranciers niet. We moeten er met z’n allen de schouders onder zetten en proberen na de Kerst en na de schoolvakantie te starten met afprijzen.”

Winterjassen

“Voor meiden heb ik al wel winterjassen verkocht. Van Lofff sprong een rode lange jas eruit. Ook van Vingino worden de langere jassen gekocht. Voor jongens komt de winterjassenverkoop later op gang. Voor meisjes heeft men meer over: het moet echt het leukste jasje zijn. Die lat wordt voor jongens lager gelegd. Babykleren lopen het hele jaar lekker door. Vooral opa’s en oma’s geven makkelijk geld uit aan babykleding. In Vriezenveen en omgeving heb ik bovendien weinig concurrentie in babykleding.”

Crisis

“Over de hele linie zie ik sinds de opening van mijn winkel, anderhalf jaar geleden, dat mensen die al duurdere kinderkleding kochten, dat nog steeds doen. Het gros echter vult de aankopen aan met goedkopere items. Daar heb ik bij de inkoop zeker rekening mee gehouden.”