TOP

Crocs krijgt enorme reorganisatie na winstdaling

Het Amerikaanse schoenenmerk Crocs krijgt een enorme reorganisatie na een winstdaling in het tweede kwartaal van 2014. Het assortiment wordt verkleind, 180 werknemers worden ontslagen en er sluiten 100 winkels.

Het gaat niet goed met het Amerikaanse schoenenmerk Crocs. Na een enorme hype op de kleurige plastic sandaaltjes zijn er nu juist problemen bij het bedrijf te zien. In het tweede kwartaal van 2014 steeg de omzet namelijk met 3,6 procent naar 376,9 miljoen dollar (279,2 miljoen euro) maar tegelijkertijd daalde de winst met 44 procent naar 19,7 miljoen dollar (14,6 miljoen euro). Dat meldt Crocs via een persbericht. Directeur Andrew Rees laat aan The Guardian weten: “We hebben een duidelijk plan voor de aanpak van de problemen. We werken er hard aan om veranderingen in het bedrijf door te voeren.” De marktwaarde van het bedrijf is sinds de beursganing in 2007 al met vijf miljard dollar gedaald.

Reorganisatie
Crocs wil daarom reorganiseren. Het bedrijf wil zich meer gaan richten op de verkoop van de plastic sandalen waardoor het productassortiment wordt verkleind. Hiermee hoopt het merk tien miljoen dollar per jaar te besparen vanaf 2015. Ook sluiten er ongeveer vijfenzeventig tot honderd van de zeshonderd winkels en worden er 183 werknemers ontslagen.

Ondertussen vraagt de Daily Mail zich af: is dit het einde van Crocs?