TOP

Webshops moeten gaan werken met duurzame verpakkingen

Vanaf volgend jaar zijn webwinkeliers verplicht om aan de overheid te laten zien hoe zij met duurzame verpakkingsmaterialen gaan werken.

De doos en het plastic die webwinkeliers gebruiken bij het verzenden van bestellingen, moet in de nabije toekomst van duurzaam materiaal worden gemaakt. De overheid stelt nieuwe regels voor het verzendmateriaal van webshops. Dat meldt Thuiswinkel.org.

Invloed uitoefenen

De overheid heeft zelf nog geen concrete ambities geformuleerd. Hierdoor hebben webwinkeliers te ruimte om nog invloed op de regels uit te oefenen. Thuiswinkel.org zal zich volledig gaan inzetten om werkbare ambities te definiëren die door het ministerie overgenomen kunnen worden. Dit om te voorkomen dat de overheid regels gaat opleggen die in de praktijk niet haalbaar zijn. Thuiswinkel.org roept webwinkeliers op om mee te denken over de regelgeving en organiseert daarom een onbijtsessie tijdens event Shopping Today op 23 september. Hier kunnen webwinkeliers ook meer informatie krijgen over de plannen en hun mening geven over de plannen. De ontbijtsessie duur van 8:00 tot 9:30 uur en vindt plaats in DeFabrique in Utrecht. Aanmelden kan hier.

Achtergrond

Duurzaamheid staat hoog op de politieke agenda. Vanuit Europa wordt steeds meer gestuurd op een ‘groenere’ e-commercesector. In januari dit jaar liet ‘de modebranche’ al weten in 2020 een modeketen te willen neerzetten die circulair, schoon, eerlijk en effectief is, en die andere industrieën inspireert net zo duurzaam te worden. Ook sprak Minister Ploumen haar duurzame ambities uit op Modefabriek.

Lees hier waarom er geen excuus meer is voor duurzaamheid.